Banner 980x90

Tirdzniecības parka "Alfas" daudzstāvu autostāvvietas ēkā būs papildus 500 stāvvietas

Rīga, 9.okt., LETA. Tirdzniecības parka "Alfa" jaunajai daudzstāvu autostāvvietu ēkā, kuras būvniecība sākta šā gada aprīlī, būs papildus 500 jaunas stāvvietas, aģentūru LETA informēja nekustamo īpašumu apsaimniekotāja "Linstow Center Management" valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds.

Patlaban jaunā daudzstāvu autostāvvietai atzīmē Spāru svētkus.

Gronvolds sacīja, ka jaunā ēka tiks savienota ar esošo, tā palielinot autostāvvietu ietilpību un nodrošinot apmeklētājiem nepieciešamās ērtības. "Pirms paplašinātā tirdzniecības centra atklāšanas nākamajā vasarā, plānots uzlabot arī pārējās "Alfa" teritorijā esošās autostāvvietas," stāstīja Gronvolds.

Jaunā autostāvvietas ēka būs trīs stāvos ar kopējo platību 15 000 kvadrātmetri. Pirmajā stāvā plānots izvietot autostāvvietas 139 automašīnām, otrajā - 165, bet trešajā - 174. Transporta rotācija augšup un lejup būs veidota  analogi esošajai stāvvietai. Tāpat visi jaunās autostāvvietas stāvi būs savienoti ar esošo daudzstāvu autostāvvietu, nodrošinot jau ierastu piekļuvi tirdzniecības parka veikaliem. Savukārt piegādes transportam izbūvēs jaunu, nodalītu iebrauktuvi no Stāmerienas ielas puses.

Kā ziņots, pērn 3.oktobrī "Linstow Center Management" ("Linstow") un "Multi Corporation" sāka tirdzniecības centra "Alfa" paplašināšanu. Projekta kopējās investīcijas sasniedz 55 miljonus eiro un to plānots pabeigt 2019.gada augustā.

"Swedbank Latvija" ir projekta finanšu partneris, sniedzot 40 miljonu eiro lielu aizdevumu būvniecībai.

Paplašināšanās projekts palielinās tirdzniecības parka "Alfa" platību par 30 000 kvadrātmetru, kopējai tirdzniecības centra platībai sasniedzot 100 000 kvadrātmetrus, bet nomnieku skaits no pašreizējiem 170 tiks palielināts līdz 250.

"Linstow" ir "Galactico" tirdzniecības centru ("Alfa", "Origo", "Galerija Centrs", "Mols" un "Dole") attīstītājs un nekustamo īpašumu apsaimniekotājs, kas darbojas Latvijā jau 20 gadus. Kopējā "Linstow" apsaimniekojamā tirdzniecības centru platība Latvijā ir vairāk nekā 230 000 kvadrātmetri, bet visā Baltijā 329 000 kvadrātmetri. "Linstow" apsaimnieko arī tirdzniecības centru "Ülemiste" - lielāko tirdzniecības centru Igaunijā.

"Multi Corporation" ir tirdzniecības centru īpašnieks, apsaimniekotājs un attīstītājs Eiropā un Turcijā. "Multi Corporation" galvenais mērķis ir veicināt, pārvaldīt un uzlabot ilgtspējīgus ienākumus no nomas. Kopš dibināšanas 1982.gadā "Multi Corporation" ir aktīvi piedalījies vairāk nekā 190 projektu attīstīšanā un pašlaik uzņēmumam pieder un tas apsaimnieko vairāk nekā 130 tirdzniecības centru. "Multi Corporation" darbojas 13 valstīs, tajā skaitā Nīderlandē, kur atrodas tā galvenais birojs, kā arī Apvienotajā Karalistē, Beļģijā, Īrijā, Itālijā, Latvijā, Polijā, Portugālē, Slovākijā, Spānijā, Ukrainā, Vācijā un Turcijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)