Banner 980x90

"Toyota" Rīgas velomaratons pulcē tūkstošiem riteņbraucēju un pilsētas viesu

Foto: Zigismunds Zālmanis un Jeļizaveta Iļjina
Foto: Zigismunds Zālmanis un Jeļizaveta Iļjina
Svētdien, 19.jūnijā, lieliskais laika apstākļos aizvadīts 33."Toyota" Rīgas velomaratons, kas pulcēja tūkstošiem riteņbraucēju no visas Latvijas un daudzus Latvijas galvaspilsētas viesus. Prestižākajā Sporta distancē pirmo reizi pēdējo gadu laikā uzvaru svinēja ārvalstu sportists – lietuvietis Pauļus Šiškēvičs.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Igo Japiņa Sporta aģentūras preses sekretārs Uldis Strautmanis, svētdien Rīgas ielas un tilti piederēja riteņbraucējiem, jo "Toyota" Rīgas velomaratonā dažādās distancēs braucienā devās vairāk nekā 2000 riteņbraukšanas entuziastu. Šogad velobraucēji trasē devās ar saukli "Par zaļāku Rīgu!", bet starts un finišs bija Rīgas sirdī – 11.novembra krastmalā. Profesionāļi piedalījās Sporta braucienā (80 km distance, 5 apļi), entuziasti sacentās Tautas distancē (16 km vai 32 km distance), bet "Spices" Ģimenes braucienā (16 kilometri) dalībnieki izpaudās ar savu radošumu. Pirmo reizi sacensību vēsturē uzvarētāji bija visi, jo pēc finiša katrs braucējs saņēma īpašās 33."Toyota" Rīgas velomaratona piemiņas medaļas.

Spraigākās sacensības risinājās Sporta braucienā, kurā šoreiz dažādās vecuma grupās tika sadalītas Latvijas čempionāta medaļas veterāniem. Pirms starta Sporta distances dalībniekiem novēlējuma vārdus un uzmundrinājumu teica pazīstamais "Eurosport" riteņbraukšanas sacensību komentētājs Sergejs Kurdjukovs, kurš uz "Toyota" Rīgas velomaratonu ieradās pēc rīkotāju uzaicinājuma. Lai gan sākotnēji pazīstamās balss īpašnieks bija domājis pats startēt, šoreiz sacensību garu Rīgā izjust viņam liedza nesen gūtā trauma.

Sporta distancē sportisti veica piecus apļus, kopā pievārējot 80 kilometru garu distanci. Negaidīti ātrākais sacensībās bija Lietuvas komandu "Staki Baltic Vairas" pārstāvošais 1993.gadā dzimušais Šiškēvičs, kurš trešajā aplī veica izrāvienu un vienubrīd bija vairāk nekā 30 sekunžu atrāvienā. Tomēr vēlāk lietuvieti noķēra lielā grupa, bet pēdējā aplī līderu godā cīņu uzsāka astoņi sportisti. Dažus kilometrus pirms finiša no grupas aizbēga Šiškēvičs un "Rietumu Delfin" jaunais sportists Klāvs Rubenis. Finišā 11.novembra krastmalā ātrāks bija lietuvietis, aiz sevis atstājot Latvijas labāko sportistu "Toyota" Rīgas velomaratonā Rubeni. Goda pjedestāla trešo pakāpienu ieņēma vēl viena "Rietumu Delfin" braucējs Deins Kaņepājs.

33."Toyota" Rīgas velomaratonā kuplākais dalībnieku pulks šoreiz bija Tautas brauciena 32 kilometru distancē, kur ritēja cīņa par Rīgas mēra kausiem. Tos savā īpašumā ieguva Juris Mikulens no "Fans AP-print" komandas un Justīne Brūvere-Kaupe, kura bija izvēlējusies reģistrēties "Nutrilite" komandā.

Vairāki simti dalībnieku startēja "Nutrilite" komandā, tādējādi ziedojot līdzekļus labdarībai. Pagājušajā gadā Rīgas velomaratona rīkotāji kopā ar kompāniju "Amway" uzsāka sociālas palīdzības kampaņu, kuras laikā dalībnieki, reģistrējoties "Nutrilite" komandā, ziedoja līdzekļus un palīdzēja talantīgajam Latvijas sportistam Gustavam Pētersīlim atveseļošanās procesā pēc smagas traumas gūšanas. Šogad "Toyota" Rīgas velomaratonā "Amway" ziedoja 2500 eiro Gustavam Pētersīlim, kurš šo naudu, pateicoties "Amway" atbalstam, nodos tālāk sev tuvam cilvēkam, trīs gadus vecajai Martai, kura nestāv, nejūt un nekustina savas kājas.


 


 

"Spices" Ģimenes brauciena dalībnieku sacensību krāšņāku darīja papildu uzdevumi un aktivitātes pēc finiša. Ģimenes tika aicinātas piedalīties braucienā pēc iespējas kuplākā skaitā un atraktīvā izskatā. Iedvesmojošākās ģimenes velobraucēju vidū meklēja īpašā tiesnese, radio un TV raidījumu vadītāja Ketija Šēnberga kopā ar vīru Jāni, atraktīvākās apbalvojot ar bezmaksas dalības kartēm uz populāro Latvijas riteņbraucēju Vienības braucienu Siguldā. Savukārt trīs kuplākās ģimenes saņēma t/c "Spice" dāvanu kartes 50 eiro vērtībā.

Pēc sacīkstēm dalībnieki īpašajā "Spices" teltī atguva spēkus, nogaršojot veselīgos "Rochester" ingvera dzērienus. Lai mīšanās pilsētas satiksmē būtu drošāka, teltī varēja iegūt drošības vestes, bet piemiņai par velobraucienu bija iespēja nofotografēties Iedvesmas momentfoto stūrītī.

33."Toyota" Rīgas velomaratonu rīkoja Igo Japiņa sporta aģentūra sadarbībā ar Rīgas domi. Sacensību lielākais atbalstītājs – "Toyota Baltic". Distancē sportistus remdēja "Zaķumuižas" minerālūdens, bet pēc finiša braucējiem spēkus atgūt palīdzēja "Daily" sagatavotā maltīte.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)