Banner 980x90

Trīs iemesli, kāpēc tev neizdodas iekrāt naudu

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ak, kā gribētos aizbraukt sapņu ceļojumā vai beidzot veikt dzīvoklī remontu. Bet nu nekādi neizdodas iekrāt naudu. Lūk, trīs galvenie iemesli, kas, iespējams, tev traucē to izdarīt.

Tu bieži maini mērķus. Ja tev ir kāds mērķis, kura realizācijai vēlies iekrāt naudu, pieturies pie tā. Tad stimuls atlikt vēlamo summu būs daudz lielāka nekā tad, ja mērķus bieži mainīsi. Piemēram, šodien vēlies iegādāties auto un cītīgi tam sāc krāt naudu. Bet, ja pēc laika izdomāsi, ka tomēr vēlies krāt naudu jaunam mājoklim, tad auto paredzēto naudu vēlēsies iztērtēt. Tas notiek psiholoģisku apsvērumu dēļ, jo visu vēlēsies sākt no sākuma. Ja tev ir vairāki mērķi, tad sagatavo vairākas aploksnītes, uz katras uzrakstot, kam konkrētā naudiņa būs paredzēta.

Tev ir pārāk mazi ienākumi vai lieli izdevumi. Aprēķini savus ienākumus un padomā, cik vari katru mēnesi nolikt malā. Ja saproti, ka ienākumi ir pārāk mazi, meklē iespējas piepelnīties. Tev noteikti ir kādas prasmes vai talanti ar kuriem iespējams palielināt ikmēneša ienākumus. Tāpat, apdomā, cik katru mēnesi tu maksā par mājokli, dažādiem rēķiniem, sadzīves un pārtikas produktiem? Varbūt šos izdevumus ir iespējams samazināt. Piemēram, centies vairāk gatavot mājās un mazāk ieturēt maltīti restorānos.

Tu pret naudu izturies vieglprātīgi. Ja tava attieksme pret naudu un tās atlikšanu būs nenopietna, tad nekādus mērķuzkrājumus izveidot neizdosies. Tev pret naudas krāšanu jāizturas tikpat nopietni kā pret jebkuru citu darbu. Uztver to par pienākumu, kurš jāveic rūpīgi, akurāti un ar atbildības sajūtu.

Raksts tapis sadarbībā ar "Espati.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)