Banner 980x90

Tuvāko nedēļu laikā izsludinās Nacionālā teātra piebūves metu konkursu

Rīga, 4.marts, LETA. Tuvāko nedēļu laikā tiks izsludināts Nacionālā teātra jaunās piebūves metu konkurss, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes Pilsētas īpašumu komitejas vadītājs un vicemērs Oļegs Burovs (GKR).

Viņš pastāstīja, ka dome ar Nacionālā teātra vadību jau vienojusies par dažādiem piebūves risinājumiem, tehnoloģijām un citām projekta niansēm. Plānots, ka pašreizējo tenisa kortu vietā tiks izveidota piebūve ar pārvietojamo skatuvi jeb tā saukto "melno kasti", jaunām darbnīcām, noliktavām, kā arī mēģinājumu telpām.

Pēc metu konkursa noslēgšanas, projektēšanas darbi varētu aizņemt aptuveni divus gadus, bet būvniecība varētu sākties 2022.gadā - kad būs beidzies nomas līgums ar aiz teātra esošo tenisa kortu apsaimniekotājiem un tie nonāks domes pārziņā.

Burovs norādīja, ka dome projekta realizēšanai finansiālu atbalstu varētu lūgt arī Kultūras ministrijai, jo šis esot valstiska mēroga objekts.

Jau vēstīts, ka aizvadītā gada oktobrī valdība lēma nodot Rīgas domes valdījumā pie Latvijas Nacionālā teātra esošos tenisa kortus, Kronvalda bulvārī 2B, lai tur uzbūvētu teātra piebūvi. Minēto īpašumu veido zemes vienība 3475 kvadrātmetru platībā un trīs būves - tenisa klubs 345,9 kvadrātmetru platībā un divi šķūņi 12,5 un 12,8 kvadrātmetru platībā. Uz nekustamā īpašuma vēl atrodas zemesgrāmatā nereģistrētas sešas inženierbūves.

Patlaban teritorijā saimnieko SIA "Kronvalda parks" un nomas līgums uzņēmumam beigsies 2021.gada 31.decembrī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)