Banner 980x90

Tuvojas noslēgumam vēsturiskā nama renovācija Rīgā, Lāčplēša ielā 13

Rīga, 8.nov., LETA. Nobeigumam tuvojas renovācijas darbi vēsturiskajā namā Rīgā, Lāčplēša ielā 13, kas ir viens no četriem jaunā Baznīcas ielas kvartāla "Club Central Residence" objektiem, aģentūru LETA informēja nekustamo īpašumu kompānija "Baltic Sotheby`s International Realty".

Kopējais ieguldījums ēkas renovācijā ir tuvu miljonam eiro. Ēkā varēs iegādāties jau mēbelētus un aprīkotus dzīvokļus par cenām sākot no 1900 eiro kvadrātmetrā.

Jaunā kvartāla izveidē kopējais šī projekta attīstītāja SIA "Axi Invest" ieguldījums pārsniegs 13 miljonus eiro.

Pēc arhitekta Kārļa Johana Felsko projekta 1900.gadā celtajā sešstāvu namā ar izbūvētu jumta stāvu būs pieejami 28 dažādu platību dzīvokļi (20 līdz 85 kvadrātmetri), kuri būs pilnībā gatavi dzīvošanai, mēbelēti un aprīkoti ar visu nepieciešamo. Eklektisma stilā celtās ēkas pirmajā stāvā būs pieejamas arī komerctelpas - nelieli biroji - un restorāns Lāčplēša ielas pusē.

Nama renovācijas gaitā, kas īstenota pēc arhitektes Ilzes Mekšas projekta, veikta ielas un pagalma fasāžu atjaunošana, īpašu rūpību pievēršot apmesto plakņu un visu dekoratīvi plastisko detaļu atjaunošanai ārējās fasādēs. Fasādē pret Lāčplēša ielu ierīkots nakts apgaismojums. Veikta arī visu logu nomaiņa uz dubultajiem koka pakešu logiem, pilnīga kāpņu telpu renovācija - dekoratīvo kāpņu margu un kāpņu seguma atjaunošana, visu kāpņu telpas virsmu krāsošana, dizaina apgaismojums, dzīvokļiem uzstādītas jaunas koka durvis, izbūvēts jauns lifts, ierīkota videonovērošanas sistēma.

Šis ir viens no kopumā četriem namiem, kas veido jauno kvartālu Baznīcas ielā posmā starp Lāčplēša un Ģertrūdes ielu un papildina Vecās Svētās Ģertrūdes baznīcas apkaimes jūgendstila apbūvi.

Pavisam jaunus dzīvokļus ar pilnu apdari par 3500 eiro kvadrātmetrā patlaban var iegādāties vēl vienā jaunajam kvartālam piederošajā īpašumā - jaunuzceltajā "premium" segmenta septiņstāvu namā "Club Central Residence II", Rīgā, Lāčplēša ielā 11. Namā ar kopējo platību 3930 kvadrātmetri pieejami 28 dzīvokļi platībā no 46 līdz pat 252 kvadrātmetriem, kā arī komerctelpas. Ēkas arhitekts un interjeru autors ir SIA "SZK/Z" un tā arhitekts Uģis Zābers.

Jaunveidojamā kvartāla attīstība sākās 2014.gada vasarā. 2015.gada nogalē ekspluatācijā tika nodots uzbūvētais septiņstāvu 20 dzīvokļu nams - "Club Central Residence". Dzīvokļi šajā ēkā tika izpirkti gada laikā. Šī dzīvokļu nama Baznīcas ielā 18a un tā fasādes arhitektūras un interjera līdzautori ir arhitektūras birojs "Tectum" un latviešu arhitekte Zane Tetere.

Kvartālā ietilpst arī trīsstāvu dzeltenu ķieģeļu nams, kurā senākos laikos bijusi ūdensdziedniecības iestāde, kuru projekta attīstītājs ir pārdevis medicīnas uzņēmumam "Veselības centrs 4". Tajā pēc pilnīgas ēkas renovācijas 2018.gada rudenī tiks atvērta moderna medicīnas iestāde.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)