Banner 980x90

Ugunsbīstamība mežos sasniedz augstu līmeni

LETA
LETA
Rīga, 19.maijs, LETA. Turpinoties sausumam un laikam kļūstot siltākam, vietām Latvijā ugunsbīstamība mežos sasniedz augstu līmeni un tuvākajās dienās jau valsts lielākajā daļā iestāsies augsta ugunsbīstamība, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sestdien galvenokārt Vidzemes dienvidu daļā un valsts galējos dienvidrietumos meža degamības rādītājs sasniegs ceturto klasi no piecām. Svētdien un nākamās nedēļas sākumā ugunsbīstamība kļūs vēl lielāka - jau valsts lielākajā daļā gaidāms ceturtās klases degamības rādītājs jeb augsta ugunsbīstamība.

Uzturoties mežos un purvos, aizliegts nomest degošus sērkociņus, izsmēķus un citus gruzdošus priekšmetus, dedzināt atkritumus, braukt pa mežu un purvu ārpus ceļiem ar mehāniskiem transportlīdzekļiem, kā arī aizliegts veikt jebkuru citu darbību, kas var izraisīt ugunsgrēku. Ugunskurus atļauts kurināt tikai īpaši ierīkotās vietās, kas nepieļauj uguns izplatīšanos ārpus šīs vietas, atgādina Valsts meža dienests.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)