Banner 980x90

Urbanovičs: Rīgas domē notiekošajās dīvainībās neredzu nekādu stratēģiju

Rīga, 10.jūl., LETA. Nav sajūtas, ka Rīgas domē notiekošajās dīvainībās, tostarp ar partijas "Saskaņa" biedriem, būtu saskatāma jebkāda stratēģija, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" izteicies "Saskaņas" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

"Pirms tam bija divu lielu autoritāšu - Andra [Amerika] un Nila [Ušakova] - sistēma, vienam otru atbalstot. Manuprāt, tagad tur ir sākušies sen nerisinātu problēmu saasinājumi, bez lielu autoritāšu iespējām visus tuvināt vienu otram. Es neesmu autors ne tai sistēmai, kas tur darbojās vairākus gadus, un neesmu nedz režisors, nedz dalībnieks pašreizējiem notikumiem," laikrakstam apgalvojis Urbanovičs.

Uz jautājumu, vai "Saskaņas" Saeimas frakcija kaut kādā veidā mēģina ietekmēt notikumus Rīgas domē, politiķis atbildējis, ka parlamenta frakcija ir tikai ieinteresēts vērotājs.

"Valdes sēdē, kad izslēdza no partijas četrus Rīgas domes deputātus, es pateicu, ka problēma nav attiecībās ar šiem četriem, bet tā ir iekšējās sadarbības problēma, kura tagad parādījās. Tad es arī pateicu, ka labākais, kas varētu notikt, ir ārkārtas vēlēšanas. Ja tās nenotiks, tad jau regulārajās vēlēšanas, kurām jānotiek 2021.gadā, viņiem visiem vajadzētu uzņemties atbildību un nevienam, kas ir šeit bijis klāt, nevajadzētu startēt uz nākamajām velēšanām. Kā es sapratu, uz mani ļoti apvainojās. Bet man prasīja manu viedokli, un es to pateicu," skaidro Urbanovičs.

Kā ziņots, vasaras sākumā sašķēlās partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija - no tās "par rupjiem pārkāpumiem" tika izslēgti četri biedri - Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks un deputāti Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs, kuri vēlāk tika izslēgti arī no partijas. Vēlāk Rīgas domē "papluka" arī līdzšinējo opozicionāru rindas, kā rezultātā nevienai no pusēm vairs neizdodas nodrošināt balsu vairākumu, līdz ar to galvaspilsēta ir palikusi bez mēra. Ja domes priekšsēdētāju neizdosies ievēlēt līdz 20.augustam, tad Saeima būs tiesīga domi atlaist un notiks ārkārtas vēlēšanas.

Urbanovičs iepriekš izteicies, ka, viņaprāt, ārkārtas vēlēšanu gadījumā "Saskaņas" sarakstā nevajadzētu iekļaut tagadējos Rīgas domes deputātus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)