Banner 980x90

Urbanovičs: Ušakovs uz sevi skatās kritiskāk nekā Valsts kontrole un tiesībsargi

Rīga, 12.febr., LETA. Saistībā ar pēdējā laikā aktuālajiem korupcijas skandāliem Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) uz sevi skatās ar lielāku kritikas devu nekā Valsts kontrole vai tiesībsargi, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja viens no partijas "Saskaņa" līderiem Jānis Urbanovičs.

Viņš norādīja, ka arī partijas iekšienē par pēdējā laika notikumiem notiek, "maigi izsakoties, dinamiska diskusija".

Pēc Urbanoviča teiktā, tuvākajās nedēļās "Saskaņa" varētu nākt klajā ar savu skaidrojumu par to, kur vēl, iespējams, meklējami aizdomās turētie. "Katrā ziņā sabiedrība gaida mūsu skaidrojumu. Kā pierādīja sestdienas notikumi, sabiedrība tic Nilam un Nila komandai Rīgas domē, un šī ticība spiež mūs rīkoties preventīvi," sacīja politiķis, konkrētāk gan neminot, par kādu procesu runā un kas varētu būt viņa pieminētie aizdomās turētie.

Urbanovičs vairākkārt uzsvēra, ka "Rīga nav sala", un korupcija jeb "naudas vara politikā" ir viena no lielākajām problēmām valstī kopumā, kas prasa steidzamu risinājumu.

Kā ziņots, pirms pāris nedēļām Rīgas domi atkārtoti "sašūpoja" korupcijas skandāls pašvaldības uzņēmumā "Rīgas satiksme". Veicot procesuālās darbības, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veica kratīšanu Rīgas mēra kabinetā un dzīvesvietā.

Ušakovs pēc kratīšanām no amata atkāpties negrasās, jo viņam nekāds statuss šajā procesā piemērots neesot un viņš neesot veicis nekādas nelikumīgas darbības. "Saskaņa" paudusi viedokli, ka notikušās kratīšanas esot politiska izrēķināšanās. 9.februārī Rātslaukumā partija "Saskaņa" rīkoja Ušakova atbalsta mītiņu, kurā pulcējās ap 3000 dalībnieku. Savukārt 11.februārī Ušakovs izturēja kārtējo Rīgas domes opozīcijas sarīkoto neuzticības balsojumu.

Tikmēr vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) ir vērsies KNAB, lai iegūtu detalizētāku informāciju par Rīgas domē notiekošajām darbībām, aģentūrai LETA iepriekš apstiprināja ministra pārstāve Agnese Vārpiņa. Pūce neprognozēja, vai varētu rosināt Ušakova atstādināšanu vismaz uz izmeklēšanas laiku, norādot, ka visām viņa darbībām jābūt tiesiski pamatotām. Vienlaikus viņš minēja, ka joprojām notiek Rīgas domes atlaišanas likumprojekta izvērtēšana un pēdējās darbības tā virzību nav ietekmējušas.

KNAB ir sācis kriminālprocesu saistībā ar trim "Rīgas satiksmes" veiktajiem iepirkumiem. Kriminālprocesā tiek izmeklēta amatpersonu kukuļošana un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana. Lietā aizturētas septiņas personas, tostarp "Rīgas satiksmes" bijušais vadītājs Leons Bemhens, kuram kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)