Banner 980x90

Ušakovs atjaunojis Reinbahu darbā Rīgas domes Satiksmes departamentā, taču zemākā amatā

Rīga, 18.marts, LETA. Rīgas dome ir atjaunojusi Vitāliju Reinbahu darbā Satiksmes departamentā, taču nevis kā vadītāju, bet gan kā Pasažieru pārvadājumu pārvaldes Kontroles dienesta vecāko kontrolieri, noskaidroja aģentūra LETA.

Pēc Rīgas mēra Nila Ušakova (S) paustā, atbilstoši Darba likumā noteiktajām darba devēja tiesībām, Reinbahs ir norīkots uz diviem mēnešiem citā amatā departamenta iekšienē. Viņš piebilda, ka tiesa savā lēmumā neesot vērtējusi Reinbaha atstādināšanas apstākļus, kā arī neesot lietu izskatījusi pēc būtības.

Ušakovs uzsvēra, ka par departamenta tālāko darba organizāciju tiks lemts tuvākajā laikā, ievērojot tiesas lēmumu, Darba likuma prasības un vienlaicīgi rūpējoties par departamenta darbu kopumā, ņemot vērā visus pienākumus, kas saistīti ar jauno ielu remontdarbu sezonas sākumu.

Jau vēstīts, ka ar Augstākās tiesas (AT) lēmumu 12.martā tika izbeigta tiesvedība saistībā ar Ušakova lēmumu par Reinbaha atlaišanu no Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora amata, aģentūrai LETA norādīja AT Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece.

Zvejniece skaidroja, ka ar AT rīcības sēdes lēmumu atteikts pieņemt Rīgas pašvaldības blakussūdzību tādēļ, ka nav tiesiska pamata minēto sūdzību pieņemt.

"Prasītājs ceļot tiesā prasību bija nokavējis darba likumā noteikto termiņu, kuram iestājoties, darba līguma uzteikšana nav pieļaujama. Pēc būtības lieta nav skatīta. Pirmā instance ir atteikusi pieņemt, apgabaltiesa atstājusi spēka pirmās instances lēmumu, savukārt AT atteikusi pieņemt blakussūdzību," skaidroja Zvejniece.

Reinbahs paziņojumā aģentūrai LETA skaidrojis, ka Ušakovam nav bijis un arī turpmāk nav juridiska pamatojuma maksāt atalgojumu departamenta direktora pienākumu izpildītājam Emīlam Jakrinam. Viņš norāda, ka Ušakovs pirms tiesvedību un Rīgas iedzīvotāju naudas izšķērdēšanas sākuma skaidri apzinājās, ka viņa rīkojumiem par Reinbaha atstādināšanu un atlaišanu no direktora amata trūkst juridiska pamatojuma.

"Vadībai "neērto" darbinieku atlaišana, "savējo" dāsna atalgošana un rīdzinieku naudas mērķtiecīga izsaimniekošana ir Rīgas domes priekšsēdētāja pārvaldības stila un darbinieku paklausības nodrošināšanas kredo. Lai atlaistu mani no amata, Rīgas domes vadība vairāk nekā divu gadu garumā izmēģinājusi dažādus paņēmienus - mobingu un bosingu, dīkstāves statusa noteikšanu un ilgstošas tiesvedības," norādījis Reinbahs.

Jau vēstīts, ka laikā kopš Reinbaha atstādināšanas no amata 2016.gada augustā viņam algā ir izmaksāti 46 189 eiro.

Šāda summa Reinbaham izmaksāta par laika posmu no 2016.gada augusta līdz 2018.gada decembrim.

2016.gada augustā Ušakovs Reinbaham izteica neuzticību, bet atlaist viņu nevarēja, jo tam pretī spurojās arodbiedrība.

Kopš Reinbaha atstādināšanas departamenta direktora pienākumu izpildītājs ir Jakrins.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)