Banner 980x90

Ušakovs: Koku stādīšanas aktīvisti Rīgā ir "absolūti pajoliņi"

Rīga, 30.maijs, LETA. Cilvēki, kuri patvaļīgi tukšajās vietās Rīgas ielu malās stādīja kokus ir "absolūti pajoliņi", uzskata Rīgas mērs Nils Ušakovs (S).

Intervijā laikrakstam "Diena" viņš saka: "Tik lielu augstākā mēra idiotismu, strādājot pašvaldībā, vēl nebiju piedzīvojis. Remontējot Barona ielu, tika izveidotas jaunas vietas kokiem un krūmiem. Koku stādīšana notiek pēc plāna. Kaut kādi absolūtie pajoliņi atnāk, ierok nevar saprast ko tajā vietā, kas ir speciāli uzbūvēta, lai tur "Rīgas meži" centralizēti iestādītu kokus, uztaisa no tā šovu, pēc tam brīnās, ka viņu ierakto izrok (..)".

Rīgas mērs norādīja, ka tukšajās vietās šajā sezonā tiks iestādīti koki atbilstoši pilsētas plānam un dabas kalendāram.

Līdzīgi viņš vērtē arī aktīvistus, kuri patvaļīgi zīmē velojoslas Rīgas ielās.

LETA jau ziņoja, ka koku stādīšanas akcijas mērķis bija pievērst pašvaldības uzmanību koku straujajai izmiršanai Rīgas centrā, aģentūrai LETA pastāstīja biedrības "Pilsēta cilvēkiem" aktīvists un arhitekts Oto Ozols.

Viņš norādīja, ka mērķis nav bijis raidīt tiešus pārmetumus SIA "Rīgas meži" darbiniekiem vai citiem koku kopējiem, bet gan vērst pašvaldības uzmanību uz to, ka astoņu gadu laikā koku skaits pilsētā ir samazinājies par 2500. "Vidēji dienā tiek nocirst par vienu koku vairāk nekā iestādīts un tas notiek tieši pilsētas centrā, kur ar gaisa kvalitāti ir vislielākās problēmas. Cilvēki negrib dzīvot tādā vidē un mūk prom, bet pilsētas vadība to laikam nesaprot," sacīja Ozols.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)