Banner 980x90

Uzmundrinošais rīta dzēriens – kafija

Ļoti liela daļa no mums ir pieraduši pie kāda ļoti konkrēta rīta rituāla – kafijas dzeršanas. Un iztikt bez tās daudziem no mums ir diezgan pagrūti. "Neesmu labā omā, no rīta neizdzēru kafiju." "Nevaru pamosties bez kārtīgas kafijas krūzes". "Esmu dusmīgs un īgns, kamēr neesmu ticis pie rīta kafijas". Šādus un vēl līdzīgus teicienus nākas dzirdēt no kolēģiem, draugiem, ģimenes locekļiem – jā, kafija spēlē gana lielu lomu mūsu ikdienā!

Reizēm mēdzam aizstāt kafiju ar kādu melno tēju, kas, kā runā, ir gana stipra, lai pamodinātu pašus miegainākos no rīta, tomēr kafijai ir savs, neaizvietojams šarms. Labākās sarunas notiek tieši pie kafijas krūzes, pirmais, kad satiekam draugus, dodamies baudīt kafiju, kafijas pauzēs dažādās sapulcēs un semināros dibinām lietišķos kontaktus – kafija nav tikai dzēriens, kas palīdz mums pamosties no rītiem. Tas ir kas vairāk.

Un tieši tāpēc arvien vairāk cilvēku lemj, ka kafijas aparāti mājai ir ļoti laba izvēle. Ja arī varam izvēlēties starp šķīstošo kafiju (kas ir ātri, bet ne tik aromātiski un gardi), malto, vārīto kafiju (kas ir aromātiski, tomēr laikietilpīgi), tad bieži vien izvēle ir par labu kafijas aparātiem, kas ar dažu pogu nospiešanas starpniecību spēj pagatavot lielisku, garšīgu, aromātisku kafiju vajadzīgajā stiprumā un daudzumā, tā, lai pietiktu visiem mājiniekiem, kas ir kafijas mīļotāji. 

Kafijas aparāti ir ļoti dažādi, un, dodoties uz veikalu, lai izvēlētos kādu, varam krietni vien apjukt piedāvājumā – kurš tad būs vislabākais un piemērotākais tieši mūsu kafijas vēlmēm? Lai nekļūdītos ar izvēli, ir jāņem vērā daži nelieli, bet fundamentāli padomi – kā tikt pie vislabākā kafijas aparāta mājai!

Vispirms sadalām kafijas aparātus divās kategorijās – filtru un automātiskie. Katram no tiem ir savas labās un sliktās īpašības – tās izsverot, varam izvēlēties, kurš tad būs visatbilstošākais mums! Vēl viens lielisks pluss – ja mājās ir kafijas aparāts, varam izvēlēties no plašās kafijas pupiņu pasaules! Ja esam bijuši (un katrs sevi cienošs kafijas cienītājs ir bijis) kādā kafijas veikalā, esam redzējuši plašo kafijas pupiņu izvēli – dažādas kafijas, dažādi stiprumi un aromāti, kas šķiet tik vilinoši. Ja mājās ir kafijas aparāts, esam solīti tuvāk šai kafijas pupiņu valdzinošajai pasaulei. Tātad, ja izvēlamies filtru kafijas automātu un vēlamies dzert svaigi maltu kafiju, vajadzēs vēl vienu ierīci – kafijas dzirnaviņas, lai tiktu pie kārotā. Filtru kafijas automātam kafijas dzirnaviņas iebūvētas, kamēr automātiskajam kafijas aparātam par to nav jāsatraucas – ieberam pupiņas, nospiežam pogas, un krūzītē līst aromātiska, svaiga kafija! Viennozīmīgi priekšrocība par labu automātiskajiem kafijas aparātiem. 

Ātrums ir būtisks – filtru kafijas aprāta vidējais laiks, kamēr tiek pagatavots kafijas pods, ir aptuveni 20 minūtes. Kamēr uzvārās ūdens, satek caur filtru, nonāk lielajā kafijas krūzē, paiet laiks. Kamēr lielākoties no rīta nevienam laika nav! Un arī pie savas kafijas krūzes vēlamies tikt ātri – atkal jau pluss par labu automātiskajam kafijas aparātam, kur viss notiek krietni vien ātrāk, un varam baudīt kāroto kafijas krūzi mazāk nekā 10 minūšu laikā pēc kafijas automāta ieslēgšanas!

Tiem, kam patīk pats kafijas gatavošanas process un no tā tiek gūts tikpat daudz prieka kā no pašas kafijas tases, varbūt arī ir vērts padomāt par filtru kafijas aparāta iegādi. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)