Banner 980x90

Uzņēmēja Martinsona dēlam piederošā firma vairs nav starp uzņēmuma "Lucidus" īpašniekiem

Ar dažādos kriminālprocesos ierauto uzņēmēju Māri Martinsonu saistītajam elektroinstalāciju būvniecības un mēbeļu tirdzniecības uzņēmumam "Lucidus" mainījušies īpašnieki un viņa dēlam Mārcim Martinsonam piederošā SIA "MM investīcijas" vairs nav "Lucidus" dalībnieku sastāvā.

Rīga, 4.dec., LETA. Ar dažādos kriminālprocesos ierauto uzņēmēju Māri Martinsonu saistītajam elektroinstalāciju būvniecības un mēbeļu tirdzniecības uzņēmumam "Lucidus" mainījušies īpašnieki un viņa dēlam Mārcim Martinsonam piederošā SIA "MM investīcijas" vairs nav "Lucidus" dalībnieku sastāvā, liecina "Firmas.lv" informācija.  Līdz decembra sākumam "MM investīcijas" bija 33,33% "Lucidus" kapitāldaļu īpašniece. Tāds pats kapitāldaļu īpatsvars bija arī SIA "IVN Finance" un SIA "Zink Invest" īpašumā.  Patlaban "Lucidus" vienādās daļās pieder "IVN Finance" un "Zink Invest".  "Lucidus" patiesās labuma guvējas ir Indra Zinkeviča un Jekaterina Ņikuļina.  "Lucidus" pērn strādāja ar 15,683 miljonu eiro apgrozījumu un guva 402 998 eiro peļņu.  Jau ziņots, ka vairāku Martinsonam agrāk piederējušo uzņēmumu patiesā labuma guvēja Ņikuļina ir pieredzējušā Krievijas hokejista Iļjas Nikuļina sieva, oktobrī vēstīja LTV raidījums "de facto". Starp šiem uzņēmumiem ir tādi kā būvfirmas "Velve", "Moduls Engineering" un "Lucidus", nekustamo īpašumu attīstītāji un pārvaldnieki "Dzintaru parks", "Profs nekustamie īpašumi", "Jaunatnes Hokeja centrs", "Dzintara rezidence", "Priežceļi" un citi, liecina "firmas.lv" informācija. Vairākos no tiem patiesais labuma guvējs aizvien gan ir arī Martinsons vai viņa bērni. LTV atgādināja, ka pirms vairākiem gadiem Martinsona vietā par būvuzņēmumu īpašnieku kļuva viņa dēls Mārcis. Vēl pēc dažiem gadiem "Velve" un "Moduls Engineering" pārņēma ar Martinsonu ģimeni nesaistīta firma "IVN Finance", kuras īpašnieki slēpās aiz Maltas ofšoriem. Kad uzņēmumiem lika atklāt patiesos labuma guvējus, izrādījās, ka tā ir Ņikuļina. "de facto" noskaidroja, ka Ņikuļina ir hokejista Iļjas Ņikuļina sieva. Ņikuļins spēlējis Krievijas izlasē, KHL klubos Kazaņas "Ak Bars" un Maskavas "Dinamo". Ar Martinsonu viņš esot pazīstams vismaz kopš 2011. gada, kad abiem piederēja daļas ātro kredītu uzņēmuma "4finance" īpašniecē - kādā Maltas ofšorkompānijā. LTV secināja, ka starp Martinsonu un Ņikuļinu joprojām pastāv draudzīgas attiecības, jo raidījums nofilmēja brīdi, kad Ņikuļins kopā ar Martinsonu Jūrmalā devās agrā rīta skrējienā. Martinsons uz "de facto" jautājumiem neatbildēja, bet Ņikulins apliecināja, ka viņa sieva pārņēmusi būvniecības biznesus un Martinsonam ar šiem uzņēmumiem vairs nav nekādas saistības. Ņikuļina sievai piederošās firmas "MN Holding" vadītāja Jekaterina Kotova skaidrojusi, ka būvniecības uzņēmumi nopirkti par Ņikuļina nopelnīto hokejista karjeras laikā. Kotova arī norādījusi, ka Martinsonam ar būvfirmām neesot attiecību un stratēģiskus lēmumus pieņem bijušais hokejists pats.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)