Banner 980x90

Vairāki tūkstoši cilvēku noliek ziedus, atzīmējot tā dēvēto "Uzvaras dienu"

Rīga, 9.maijs, LETA. Šorīt vairāki tūkstoši cilvēku ieradušies nolikt ziedus Uzvaras parkā, atzīmējot tā dēvēto "Uzvaras dienu", novēroja aģentūra LETA.

Ziedu nolicēju kolonas priekšgalā gāja Rīgas mērs Nils Ušakovs (S), sev pie rokas vedot kara veterāni, kuras apģērbu rotāja vairāk nekā 20 dažādu izmēru un krāsu medaļas.

Ziedus ieradās nolikt Rīgas domes, Jūrmalas domes un Saeimas deputāti no partijas "Saskaņa".

Viņiem līdzās bija arī virkne ārvalstu - Krievijas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Kazahstānas vēstnieki Latvijā, kā arī virkne citu valstu diplomātisko dienestu pārstāvi. Ziedus nolika arī mūziķis Gariks Sukačevs, kurš uzstāsies vakarā.

Ziedus nolika arī akcijas "Nemirstīgais pulks Rīgā" pārstāvji un dalībnieki, kā arī kara veterāni.

Daudzu klātesošo apģērbu rotā visdažādākās medaļas, kā arī Georga lentas. Teritorijā pie parka tiek aktīvi tirgoti ziedi - narcises, neļķes un tulpes pārsvarā sarkanā krāsā. Ziedi biezā paklājā gulst pieminekļa pakājē.

Parka teritoriju apsargā Valsts un pašvaldības policija, kā arī privātie apsardzes uzņēmumi.

Parka teritorijā jau sācies svētku koncerts. Tajā krievu valodā tiek izpildītas kara laika dziesmas, uzstājas dažādi ansambļi, savukārt tirdziņi parka perifērijā sāk piesaistīt pirmos pircējus.

LETA arī vēstīja, ka likumsargi no Uzvaras parka eskortējuši vismaz trīs protestētājus, vienu no viņiem arī aizturot, novēroja aģentūra LETA.

https://www.youtube.com/watch?v=OxJvZQeO4YE

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)