Banner 980x90

Vannas istabas iekārtošana – kā izvēlēties labāko santehniku?

Vannas istabas iekārtošana un santehnikas iegāde ir uzdevums, kas jāveic pārdomāti. Ja šobrīd veic vannas istabas remontu, Tev noderēs daži vērtīgi padomi, kā izvēlēties labāko santehniku tieši Tavām vajadzībām. 

Kāda santehnika nepieciešama?
Pirmais jautājums, uz ko jāatbild – kam tad vannas istabā jāatrodas? Lai arī vannas istabas iekārtojums lielā mērā atkarīgs no tās platības, tualetes pods, izlietne, vanna vai duša tajā atradīsies obligāti. 

Kvalitatīvu santehniku atradīsi specializētajos veikalos gan klātienē, gan internetā. Aplūko piedāvājumu un atrodi piemērotākos risinājumus!

Tualetes pods
Veikalos šobrīd ir daudzveidīga tualetes podu izvēle – pieejami gan vienkārši un lēti tualetes podi, gan arī ekskluzīvāki izstrādājumi dažādās variācijās. Tāpat piedāvājumā arī bidē un pisuāri. Tualetes podi iedalās podos, kas stiprināmi pie grīdas un podos, kas stiprināmi pie sienas. Lai saprastu, kurš tualetes pods būs piemērotākais, jānoskaidro, kāds ir poda izvads (sienā vai grīdā). Jāņem vērā, ka daļai klozetpodu komplektā nav skalojamā kaste – tā jāiegādājas atsevišķi. Izvēloties skalojamās kastes, jāpievērš uzmanība to pieslēguma veidam. Papildus jāpadomā arī par tādiem risinājumiem kā tualetes poda vāks, vannas istabas aksesuāri u.c. 

Vanna 
Ja esi no tiem, kuriem vanna ir obligāta prasība, tad atliks tikai izvēlēties piemērotāko variantu. Tas, kādu vannu izvēlēties, atkarīgs no prasībām un vannas istabas platības. Piemēram, ja vannas istaba ir pietiekami liela, izvēles iespējas ir teju neierobežotas – var izvēlēties gan brīvi stāvošu vannu, gan iebūvētu vannu vēlamajā izmērā un ar visdažādākajām funkcijām. Savukārt, ja telpa ir mazāka, izvēle arī attiecīgi būs mazāka – nelielās telpās labi iederēsies, piemēram, stūra vanna. 

Plānojot vannas iegādi, vajadzētu padomāt arī par to, cik platas ir telpas durvis – jāpārliecinās, ka izvēlēto vannu vispār būs iespējams ienest vannas istabā. 

Duškabīne
Gadījumā, ja dod priekšroku dušai vai arī vieta vannas istabā ir ļoti ierobežota, jāizvēlas duškabīne. Santehnikas veikalos plašā izvēlē dažādu veidu un izmēru duškabīnes, dušas paliktņi, dušas durvis un citi atribūti veiksmīgai dušas ierīkošanai. Lai saprastu, kurš no variantiem ir piemērotākais, apmeklējot veikalu, noteikti nekautrējies duškabīnē iekāpt un noskaidrot, vai tajā mazgāšanās būs pietiekami ērta. 

Izlietne
Neviena vannas istaba nav iedomājama arī bez izlietnes. Arī te iespēja ir plašas! Stūra izlietnes, izlietnes ar skapīti, izlietnes, kas paredzētas novietošanai virs veļas mašīnas ir tikai daži no variantiem – aplūko plašo piedāvājumu un atrodi piemērotāko risinājumu!

Plānojot vietu izlietnei, jāņem vērā praktiskā puse – izlietni vajadzētu novietot atbilstošā augstumā (parasti tie ir 80–95 cm – atkarībā no mājsaimniecībā dzīvojošo auguma garuma). Tāpat svarīgi, lai izlietnei var brīvi piekļūt un roku mazgāšanas laikā nebūtu risks apdauzīt elkoņos pret blakus esošajām mēbelēm vai vannas malu.

Vannas istabas mēbeles un aksesuāri
Iekārtojot vannas istabu, nepieciešama ne vien santehnika, bet arī piemērotas mēbeles – skapīši, vannas istabas plaukti un citi risinājumi. Tās jāpiemeklē saskaņā ar individuālajām prasībām un pārējo telpas iekārtojumu. Tāpat jāņem vērā arī telpas platība, lai vannas istaba nebūtu pārpildīta un tajā būtu ērti uzturēties. Lai vannas istabā uzturēties būtu vēl patīkamāk, noderēs arī dažādi aksesuāri un interjera priekšmeti. 

Mūsdienās iekārtot funkcionālu un ērtu vannas istabu nemaz nav sarežģīti – jāizvērtē savas prasības un jādodas uz santehnikas veikalu, lai savas ieceres pārvērstu realitātē! 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)