Banner 980x90

VARAM darbinieki "Rīgas satiksmes" telpās sākuši iepazīties ar uzņēmumā veiktā audita ziņojumu

Rīga, 8.marts, LETA. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) darbinieki devušies uz pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" biroju, lai tur iepazītos ar kompānijas "Ernst&Young" sagatavoto audita ziņojumu, šorīt intervijā Latvijas Radio pastāstīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP).

Pēc viņa teiktā, ziņojums ir apjomīgs, tādēļ iepazīšanās ar to prasīs diezgan daudz laika. VARAM darbinieki vakar RS telpās ir sākuši iepazīties ar ziņojuma tekstu un turpinās to darīt arī tuvākajās dienās, informēja Pūce.

Viņš atzina, ka pašreizējā situācija, kad VARAM darbiniekiem pašiem ir jādodas uz pašvaldības kapitālsabiedrības telpām, lai iepazītos ar audita ziņojumu, nav normāla, tomēr tādā veidā vismaz var panākt mērķi - piekļūt informācijai. "Mēs varam patērēt vēl laiku, sarakstoties ar Rīgas domi, bet mēs izvēlējāmies veikt pārbaudi. Darbinieki devās uz "Rīgas satiksmi", iepazīstas ar ziņojumu. Galvenais ir piekļūt informācijai, un tas ir nodrošināts."

Pagaidām nekādus secinājumus no audita ziņojuma ministrs vēl neesot izdarījis, bet tuvākajā laikā sola uzklausīt ministrijas darbiniekus un rīkoties atbilstoši saņemtajai informācijai. "Eksperti ir kvalificēti un kompetenti, viņi novērtēs, es viņiem pilnībā uzticos," izteicās ministrs.

Pūce arī piebilda, ka VARAM sāktās pārbaudes mērķis ir nevis sodīt Rīgas domes vadību, bet gan nodrošināt, lai tā ievēro likumu. Vienlaikus ministrs arī neizslēdza iepriekš pausto, ka būtisku likumpārkāpumu konstatēšanas gadījumā varētu atstādināt no amata Rīgas mēru Nilu Ušakovu (S).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)