Banner 980x90

Vecmīlgrāvja skolā bērni apgūs džudo

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Pirmdien, 4.jūlijā, Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejā deputāti nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā pagrabtelpas un daļu piekrītošās teritorijas Rīgas Rīnūžu vidusskolā, Augusta Dombrovska ielā 88, sabiedriskā labuma organizācijai – biedrībai "Vsevoloda Zeļonija Sporta Skola".

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinatore Ilze Krūkle, biedrība plāno telpas atjaunot un labiekārtot, kas turpmāk nodrošinās iespēju piedalīties karatē un džudo sporta nodarbībās ne tikai tiem bērniem, kas mācās šajās mācību iestādē, bet arī citiem Vecmīlgrāvī dzīvojošajiem bērniem.

Šobrīd Vecmīlgrāvī Zeļonija sporta skola veiksmīgi īsteno Rīgas domes interešu izglītības karatē sporta programmu, piesaistot aptuveni 75 bērnus. Lai piesaistītu lielāku interesantu loku, skolai ir nepieciešamas jaunas telpas – tādēļ Rīgas Rīnūžu vidusskolā tiks labiekārtotas telpas 450 m2 platībā, kurās varēs darboties vairāk kā 150 bērnu.

Pēc telpu labiekārtošanas, skolā darbosies speciāla sporta džudo programma. Sporta nodarbības jaunāko klašu bērniem tiks pasniegtas pēc Eiropas Džudo Federācijas izstrādātas izglītības programmas "Judo at school" ("Džudo skolā") un tās vadīs skolas sporta skolotāji kopā ar Vsevoloda Zeļonija sporta skolas treneriem. Speciālā izglītības programma sniedz gan kopējās fiziskās sagatavotības, gan speciālo prasmju attīstīšanas iespēju, piemēram, māku pareizi nokrist, lai izvairītos no traumām.

Zeļonija džudo skola ir bezpeļņas organizācija, kurai piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss. Viens no skolas mērķiem ir, propagandējot veselīgu dzīvesveidu, nošķirt pēc iespējas lielāku bērnu skaitu no negatīvās "ielas" ietekmes. Džudo skola ir dibināta 2000.gadā un kopš tā laika sportam ir piesaistījusi vairāk nekā 4000 bērnu. Skolā strādā sertificēti treneri ar augstāko pedagoģisko izglītību. Katru gadu Zeļonija Džudo skola un tās audzēkņi organizē un piedalās dažādos starptautiskajos sporta pasākumos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)