Banner 980x90

VEF Kultūras pilij izveidots jauns logotips

Foto: Sintija Zandersone/ LETA
Foto: Sintija Zandersone/ LETA
VEF Kultūras pilij izveidots jauns logotips, pievienojot jaunu tulkojumu nosaukumā ietvertajam "VEF" - Vērtības Elegantā Formā, aģentūru LETA informēja VEF Kultūras pils vadītājas vietniece Iluta Goba.

Pašreiz turpinās VEF Kultūras pils atjaunošanas darbi un, atgādinot vēsturisko izcelsmi, kultūras iestāde vienlaikus ar savu atdzimšanu vēlas akcentēt arī kultūrvēsturisko nozīmi, kas cieši saistāma ar Latvijas fenomenu - Valsts elektrotehnisko fabriku jeb VEF, kas savos plaukuma gados bija Latvijas rūpniecības flagmanis.

Rūpnīca šodien vairs nepastāv, tomēr tās vēsturiskā vērtība saglabājas. Apvienojot VEF vēsturisko veidolu ar modernu interpretāciju, ir izveidots jauns logotips, pievienojot mūsdienīgu tulkojumu nosaukumā ietvertajam saīsinājumam VEF - Vērtības Elegantā Formā, tādējādi koncentrēti akcentējot kultūras centra darbības virzienu nākotnē. VEF Kultūras pils iecere un mērķis ir kļūt par mūsdienu kultūras flagmani, meklējot mākslas izpausmēm jaunus un radošus izteiksmes veidus, vienlaikus eleganti akcentējot pārlaicīgas vērtības.

VEF Kultūras pils ir lielākais kultūras centrs Latvijā. Pils rekonstrukcijas gaitā tiek veikti vairāki telpu uzlabojumi un pārplānojumi, akustikas un aprīkojuma modernizācija, būtiski tiks palielināta telpu funkcionalitāte, plānots ierīkot arī mūsdienīgu skaņu ierakstu studiju un modernizēt VEF vēstures muzeju.

VEF Kultūras pils atklāšana pēc renovācijas plānota 2017.gada 17.novembrī.

Jau ziņots, ka VEF kultūras pils ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, kas celts laika posmā no 1951.gada līdz 1960.gadam. Iekšējais plānojums un piecu telpu interjera apdare ir valsts nozīmes mākslas piemineklis.

Pagājušā gada 2.maijā tika sākta VEF kultūras pils rekonstrukcija un restaurācija. Darbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veic SIA "VELVE". Pašreiz objektā jau tiek īstenots Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekts "Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana valsts nozīmes aizsargājamā arhitektūras piemineklī VEF kultūras pilī Ropažu ielā 2, Rīgā". VEF kultūras pils renovācijas kopējais finansējums plānots 11,83 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)