Banner 980x90

Veikalu "Prisma" īpašniece "Prisma Latvija" palielinājusi pamatkapitālu par teju pusmiljonu eiro

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Rīga, 22.maijs, LETA. Somijas lielveikalu ķēdes "Prisma" lielveikalu Latvijā īpašniece AS "Prisma Latvija" palielinājusi pamatkapitālu par 450 000 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, pamatkapitāla palielināšana reģistrēta šī gada 22.oktobrī.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir palielināts no 6 450 800 eiro līdz 6 900 800 eiro. Uzņēmuma pārstāvji par izmaiņām pamatkapitālā komentārus nesniedz.

Kā ziņots, nolūkā mazināt darbinieku noslogojumu, kā arī nodrošināt pircējiem ātru un ērtu iepirkšanos veikalu tīkls "Prisma" šogad sācis ieviest pašapkalpošanās kases aparātus. Pirmās pašapkalpošanās kases ieviestas šī gada februāra sākumā. Patlaban pirmie trīs pašapkalpošanās kases aparāti ir ieviesti "Prisma" veikalā Rīgā, Grostonas ielā 1.

Tāpat ziņots, ka maija beigās tiks slēgts tirdzniecības centrā "Domina Shopping" vēl esošais "Prisma" veikals. Veikals "Prisma Domina" tiks slēgts, jo iepriekš uzņēmumam "Prisma Latvija" neizdevās panākt vienošanos ar tirdzniecības centra "Domina Shopping" īpašniekiem par telpu nomas līguma turpināšanu.

Jau vēstīts, ka "Prisma Latvija" 2014.gadā audzēja apgrozījumu un samazināja zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma apgrozījums 2014.gadā bija 54,57 miljoni eiro, kas ir par 10% vairāk nekā 2013.gadā, kad apgrozījums bija 48,75 miljoni eiro. Tikmēr par 26,35% samazinājušies uzņēmuma zaudējumi - no 12,25 miljoniem eiro 2013.gadā līdz 9,02 miljoniem eiro 2014.gadā.

Pagājušā gada finanšu dati patlaban vēl nav publiskoti.

2014.gads bija astotais "Prisma Latvija" darbības gads. "Prisma Latvija" 2014.gadā vadīja piecus pārtikas un saimniecības preču lielveikalus "Prisma".

AS "Prisma Latvija" dibināta 2006.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 6 900 800 eiro. "Prisma Latvija" ir Somijas koncerna "S Group" meitasuzņēmums Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)