Banner 980x90

Vēlēšanām Rīgā pieteikts par vienu sarakstu mazāk nekā iepriekš; sarucis arī kandidātu skaits

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA
Pašvaldību vēlēšanās Rīgā startēs 594 kandidāti no 11 politisko spēku sarakstiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) informācija.

Šajās pašvaldību vēlēšanās Rīgā samazinājies gan iesniegto sarakstu, gan kandidātu skaits, jo iepriekšējās Rīgas pašvaldības vēlēšanās 2013.gadā startēja 612 kandidāti no 12 politisko spēku sarakstiem.

Uz vietu Rīgas domē kandidēs cilvēki no Latvijas Reģionu apvienības un partijas "Latvijas attīstībai" kopīgā saraksta, kā arī no sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" kopīgā saraksta. Tāpat pieteikti kandidāti no Eiroskeptiķu Rīcības partijas, Jaunās Konservatīvās partijas, "Vienotības", "No sirds Latvijai", nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kā arī Zaļo un zemnieku savienības. Visu minēto partiju sarakstos ir 63 deputāta amata kandidāti.

Savukārt no Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas saraksta kandidēs 28 cilvēki, no partijas "KPV LV" - 21 cilvēks, bet no politiskā spēka "Par neatkarīgu Latviju" - 41 cilvēks.

Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās Rīgā startēja arī "Reformu partija", kā arī partijas "Alternative", "Par dzimto valodu", "Vienoti Latvijai" un "Rīcības partija". Savukārt Latvijas Zaļā partija un Latvijas Zemnieku savienība 2013.gadā startēja ar atsevišķiem sarakstiem.

No visiem kandidātiem 406 jeb 68,3% ir vīrieši un 188 jeb 31,6% ir sievietes. Ceturtā daļa no visiem Rīgas domes deputāta amata kandidātiem ir vecumā no 31 līdz 40 gadiem. Savukārt 22% ir vecumā no 41 līdz 50 gadiem, bet 21,3% no 51 līdz 60 gadiem. Vecākajam kandidātam ir 82 gadi un jaunākajam - 18 gadi.

Vairums no kandidātiem dzīvo Rīgā - 510, bet 13 kandidāti dzīvo Jūrmalā, astoņi - Mārupē, septiņi - Ķekavā, pieci - Salaspilī, pa četriem - Garkalnē, Babītē un Carnikavā. Vairāki kandidāti dzīvo arī citos novados.

Sarakstus iesniegšana pašvaldību vēlēšanām noslēdzās 24.aprīlī. Pašvaldību vēlēšanas notiks jūnijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)