Banner 980x90

Veselības fabrika – vai esi gatava doties tajā iekšā un izmainīt savu pašsajūtu un izskatu?

Foto: Veselības fabrika Facebook lapa
Foto: Veselības fabrika Facebook lapa
Vai zini, kas ir pati patīkamākā sajūta cilvēkiem, kuri regulāri nodarbojas ar fiziskām aktivitātēm? Tā ir apziņa, ka šodien ķermenis spēj izdarīt to, ko pirms mēneša nevarēja, savukārt atspulgs spogulī priecē ar katru dienu vairāk. Vai Tu arī vēlies kļūt lokana, spēcīga un izskatīties labāk? Tad sāc trenēties! Padari fiziskās aktivitātes par savu ieradumu.

Fitnesa klubs Vfabrika Tevī izraisīs veselīgu atkarību no aizraujošām un efektīvām sporta aktivitātēm. Iepazīsties ar dažādajām nodarbībām, uzzini par to ietekmi uz veselību un atrodi sev piemērotāko!

Kas dzīvo harmonijā ar sevi, ir harmonijā ar visu pasauli
Harmonisko nodarbību grupa regulē līdzsvaru starp ķermeni un prātu, sniedzot dzīvesprieku un, protams, lielisku fizisko formu. Iepazīsties ar nodarbībām harmonijai!

Veselības vingrošana – ja jāiesildās pēc ilgāka pārtraukuma
Pēdējā reize, kad sportoji, bija skolas sporta stundās pirms daudziem gadiem? Varbūt sportot nav ļāvusi trauma? Aktīvi kustēties traucē diskomforts mugurā, taču ārsti saka, ka vingrot var un vajag? Veselības vingrošana ļaus "atgriezties apritē", saudzīgi nostiprinot muguras, vēdera preses, iegurņa un visa ķermeņa dziļo muskulatūru. Veselības vingrošana ir spēka, stiepšanās un līdzsvara vingrojumi. To izpildīšanā tiek izmantotas arī dažādu smagumu hanteles, lielās un mazās vingrošanas bumbas un paša vingrotāja ķermeņa svars. Ja nodarbību laikā pasliktinās pašsajūta, ziņo par to trenerim!
Intensitāte – zema. 
Foto: StockSnap.io / Freestocks.orgFoto: StockSnap.io / Freestocks.org



Pilates – skaistam un veselam ķermenim
Vai Tavs mērķis ir iegūt pievilcīgu ķermeņa formu un vienlaikus nostiprināt muskuļus? Tad pilates ir Tev! Pilates par efektīvām atzīst arī fizioterapeiti, ortopēdi un ģimenes ārsti, iesakot tās cilvēkiem ar veselības problēmām. Pilates īpaši nostiprina muguras un vēdera muskulatūru (korsetes daļu), tāpēc noderēs visiem, kuriem muguras pamazām kļūst šķības no sēdoša darba un vēders paliek apaļš no mazkustīga dzīvesveida.
Intensitāte – vidēja.
Foto: StockSnap.io / Matthew HenryFoto: StockSnap.io / Matthew Henry

Power pilates – pievilcīgam un spēcīgam augumam
Ja parastās pilates ir piemērotas jebkuram cilvēkam, neatkarīgi no fiziskās sagatavotības un iepriekšējās pieredzes, tad power pilates jau prasīs ievērojami vairāk izturības, koncentrēšanās un paškontroles, lai vingrinājumus izpildītu pareizi un sasniegtu vēlamo efektu.
Intensitāte – vidēji augsta. 

Fitness joga – veselībai un enerģijai
Pēc regulārām fitnesa jogas nodarbībām Tava imunitāte paliks spēcīgāka un enerģijas krājumi palielināsies. Vfabrika fitnesa un jogas treneru vadībā Tu apgūsi jogas pamata kustības un asanas (jogas statiskās pozas), kas ķermeni padara spēcīgu un lokanu. Līdzās ķermeņa izvingrināšanai joga iemāca arī relaksēties, kas mūsdienu dinamiskajā dzīves ritmā ir ļoti svarīgi.
Intensitāte – vidēja.

Dynamic joga – iekustinās aktīvai dienai
Dynamic jogas būtība ir, izmantojot pareizu elpošanu, precīzi izpildīt asanas. Statiskās jogas pozas jānotur īsāku laiku nekā fitnesa jogas nodarbībās, tāpēc dynamic joga kopumā ir aktīvāka un ar nedaudz lielāku intensitāti. Nodarbības noslēgumā Tavs organisms jutīsies pamodināts un piepildīts ar enerģiju visai dienai!
Intensitāte – vidēja.

Kalanētika – mugura Tev pateiksies
Stipra muguras muskulatūra un stingra vēderprese ir nosacījums veselīgam un spēcīgam ķermenim. Kalanētikā dinamiskie vingrinājumi tiek veikti pārmaiņus ar vienmērīgu slodzi, kas tiek izturēta miera pozā, nodarbinot dziļos un ārējos vēdera, sānu un muguras muskuļus. Pēc regulārām kalanētikas nodarbībām Tava stāja kļūs staltāka un gaita pārliecinošāka.
Intensitāte – vidēja. 
Foto: Pexels.com / Scott WebbFoto: Pexels.com / Scott Webb

Senior fit – piemērots 55+
Vingrošanai nav vecuma ierobežojuma! Dažādiem vecumiem ir piemērotas atšķirīgas intensitātes aktivitātes, kas pielāgotas cilvēka anatomijai un veselībai. Cilvēkiem, kas vecāki par 55 gadiem, izstrādāta īpaša vingrojumu programma, kurā iekļauti arī ārstnieciskās vingrošanas pamata elementi. 

Fitnesa kluba Vfabrika programa senior fit ietver koordināciju un līdzsvaru uzlabojošus, kā arī izturību palielinošus vingrinājumus, kas:
• uzlabo asinsriti;
• atvieglo elpošanas un gremošanas orgānu darbību;
• labvēlīgi ietekmē centrālās nervu sistēmas darbību;
• stiprina imunitāti;
• veicina labu noskaņojumu.
Intensitāte – zema.

Ja Tavs nolūks ir uzlabot savu ārējo izskatu, uzzini vairāk par Vfabrika nodarbībām, kas paredzētas ķermeņa korekcijai.

Iztēlojies sevi pēc pusgada. Neapstājies – tas būs tā vērts!
Svaru samazinošās nodarbības, aerobika un cardio pārvērtīs Tavu ķermeni. Tas kļūs slaidāks, tvirtāks un spēcīgāks, turklāt garastāvoklis pacelsies par 100 %. Vfabrika Tev palīdzēs neapstāties pusceļā uz sasniegumiem, piedāvājot ne tikai nodarbības, bet arī profesionālas konsultācijas un domubiedru atbalstu. 

Izlasi par jaudīgākajām Vfabrika nodarbībām un izvēlies savējo!

Velo nodarbībā tiek sadedzinātas 500–800 kcal
Vēlies samazināt svaru un iegūt veselīgu ķermeni? Līdzās kaloriju dedzināšanai tiek:
• attīstīta sirds un asinsvadu sistēmas izturība;
• nostiprināta vēdera zona;
• uzlabota stāja;
• trenēta kāju muskulatūra.

Nodarbības uz velo trenažiera ir laba izvēle, ja Tu esi cilvēks, kam nav piemērota vai arī nepatīk skriešana un lēkāšana. Muskuļi strādā, mainot braukšanas pretestību, imitējot dažādas virsmas, pa kurām braukt, kā arī mainot tempu.
Intensitāte – vidēja un augsta.

Velo hit – kalorijas tiek dedzinātas arī pēc nodarbības beigām
30 minūtes ilgs augstas intensitātes intervāltreniņš uz velo trenažiera liks Tavam ķermenim un prātam darboties ar maksimālu atdevi. Pozitīvo efektu jutīsi arī pēc nodarbības, jo veselīgās robežās paaugstinātais sirdsdarbības līmenis nodrošinās kaloriju dedzināšanu arī turpmākās dienas laikā. Velo hit nodarbības Vfabrika iesaka cilvēkiem ar iepriekšēju fizisko sagatavotību, tomēr nodarbības laikā var izvēlēties arī mazāku slodzes intensitāti.
Intensitāte – augsta.

Hit – izturīgam un spēcīgam augumam
Ja Tev ir ļoti laba fiziskā sagatavotība (pirms nodarbības vari pakonsultēties ar Vfabrika treneri), Tu vari izaicināt sevi augstas intensitātes treniņā, kurā tiek izmantots sava ķermeņa svars, svaru stieņi un ripas, kā arī stepa platformas. Viegli vai garlaicīgi nebūs!

Hit nodarbību efekts:
• izturība;
• spēks;
• laba veselība;
• fantastisks izskats;
• apziņa – es to varu!
Intensitāte – augsta un ļoti augsta.

Fat burner – ardievu liekie kilogrami
Vienmērīga un ilgstoša fiziskā slodze visas nodarbības garumā ir efektīvs veids, kā cīnīties ar lieko svaru un tauciņiem, stiprināt organismu un trenēt locītavu elastīgumu. Fat burner nodarbība sporta klubā Vfabrika ir piemērota gan iesācējiem, gan pieredzējušiem sportotājiem, tāpēc aicināti visi, kuriem ir mērķis samazināt svaru un iegūt starojošu izskatu!
Intensitāte – vidēja un augsta.

Advance fit – jaudīgs treniņš dinamiskas mūzikas pavadībā
Iegūsti veiklību, izturību un spēku, lai bez aizdusas kāptu ne tikai 5. stāvā, bet arī Altajā un citos kalnos! Advance fit ir aerobikas, kā arī spēka un balansa vingrojumu kombinācija, kas piemērota aktīvas kustības mīlošiem cilvēkiem.
Intensitāte – augsta un ļoti augsta. 
Foto: Bigstockphoto.comFoto: Bigstockphoto.com

Tabata – 20 sekundes darbs, 10 sekundes atpūta, atkārtot
Tāds ir tabatas nodarbības cikls! 20 sekundēs iekļauti jaudas un izturības pilni kardio un spēka vingrinājumi, savukārt 10 sekundes dotas atpūtai. Un tā astoņas reizes pēc kārtas. Tabatas nodarbībā Tev nebūs garlaicīgi, jo 20 sekundēs Vfabrika treneris uzdos izpildīt dažādus vingrinājumus:
• atspiedienus tricepsu jeb "peļu vēderiņu" un bicepsu stiprināšanai;
• palēcienus gaisā no atspiediena uz grīdas pozas, kas aktivizē visas lielās muskuļu grupas un uzlabo koordināciju;
• vingrojumus sēžas muskulatūras nostiprināšanai utt.
Intensitāte – augsta.

Power & cardio – izveido pievilcīgu muskuļu reljefu
Audzē muskuļus, nevis attaisnojumus slinkumam! Veselīgi muskuļi ne tikai izskatās labi, bet arī palīdz noturēt mugurkaulu, neļaujot tam deformēties, ko bieži piedzīvo seniori. Arī jaunākiem cilvēkiem muguras deformācija nav retums, tāpēc muskuļi ir jātrenē, lai noturētu ķermeņa karkasu un nepieļautu tā šķiebšanos. Power & cardio nodarbībās aerobā (muskuļi strādā pietiekama skābekļa līmeņa režīmā) slodze mijas ar spēka vingrinājumiem.
Intensitāte – augsta.

Step – pakāpies uz platformas
Step nodarbības ir klasiska aerobika, kur kustības tiek veiktas uz īpašām platformām. Treniņa beigās parasti tiek veikti vingrinājumi vēdera preses stiprināšanai, kā arī stiepšanās. Stiepšanās vingrinājumi ir būtiska fitnesa sastāvdaļa. Vfabrika atgādina vienmēr kārtīgi izstaipīt muskuļus un locītavas, jo tas pasargās Tevi no traumām un sāpēm, kas var rasties, izdarot straujas kustības vai muskuļiem pēc sporta pulsējot. Tāpat stiepšanās palīdz paplašināt kustību diapazonu, ko ķermenis var veikt, kā arī uzlabo lokanību.
Intensitāte – vidēja.



Interval training – kustību dažādība un acīmredzams efekts
Intervāla treniņā tiek izpildīti aerobie, spēka un līdzsvara vingrinājumi. Lai palielinātu slodzi, Vfabrika treneris parādīs, kā pielietot dažādus sporta inventārus un izmantot pašam savu svaru. Nodarbība ir daudzveidīga un sniedz acīmredzamu efektu – samazinās svars, paaugstinās spēks un izturība.
Intensitāte – augsta.

Vai, izdzirdot mūziku, Tu neapzināti sāc kustēties tās ritmā? Iespējams, ka Tavs aicinājums ir dejošana!

Elpo. Ēd. Guli. DEJO!
Dejot var visi, Vfabrika par to ir pārliecināta! Par dejotāju Tevi padara nevis gadiem izkopta deju tehnika, bet gan entuziasms un aizrautība, ar kādu sper katru deju soli. Dejošana ir lieliska nodarbe, kad vajag sakārtot emocijas, atpūsties no ikdienas, izkustināt katru ķermeņa šūnu un, protams, iegūt vijīgu un skaistu augumu. 

Dance aerobics – dinamiski soļi mūzikas pavadībā
Deju aerobika sporta klubā Vfabrika trenēs gan Tavus muskuļus un locītavas, gan arī sirds, asinsvadu un elpošanas sistēmu. Deju nodarbības beigās būs spēka vingrinājumi ķermeņa problemātiskajām zonām: gurniem, vēderam, augšdelmiem. 
Intensitāte – vidēja.




Cardio dance – kilogrami paliek mazāk, bet prieka vairāk
Svara izmaiņas ne vienmēr notiek ātri un viegli, tāpēc Vfabrika Tev parādīs, kā šo procesu var padarīt baudāmu – dejojot lieliskas mūzikas pavadībā! Cardio dance programmas mērķis ir veicināt svara samazināšanos, attīstīt spēku un veiklību. Tas ir pilns ķermeņa aerobais treniņš, kas vairos dzīvesprieku!
Intensitāte – augsta.

Fiziski spēcīgs ķermenis ļauj izbaudīt piedzīvojumus, kur vajadzīga izturība un drosme: ekstrēmie sporta veidi, pārgājieni vairāku dienu garumā... Ja vēlies to pieredzēt, sagatavojies Vfabrika spēka nodarbībām!

Spēks nav tikai fiziskajās dotībās – tas nāk no nelokāmas gribas
Interesējies par spēka un ķermeni nostiprinošām nodarbībām? Fitnesa klubs Vfabrika saviem klientiem piedāvā izvēlēties starp vairākām treniņu programmām, ko vada pieredzējuši un zinoši treneri. Iepazīsties ar Vfabrika spēka nodarbībām!

TRX – vingro ar sava ķermeņa svaru
TRX ir modē! Tu noteikti arī esi dzirdējusi par piekares sistēmas treniņiem, kuros izmanto speciālas siksnas. Šīs nodarbības attīsta lokanību, izturību, stabilitāti, spēku un dziļo muskulatūru. Lai vingrojumi tiktu izpildīti pareizi un sasniegts vēlamais efekts, Tev palīdzēs Vfabrika treneris, uzraugot, lai izpildi vingrinājumu akurāti un nenodari sev pāri.
Intensitāte – vidēja un augsta.




Body pump – ja reizi pa reizei patīk pacilāt dzelžus 
Svaru ripas, stieņi un hanteles nav tikai vīriešiem! Arī dāmām ir piemērots muskuļu treniņš, kurā izmanto smagumus. Body pump liek strādāt visām muskuļu grupām, tonizē ķermeni un uzlabo sirdsdarbību. Vfabrika iesaka uz nodarbību ņemt līdzi speciālus cimdiņus no neslīdoša materiāla. Cimdi ļaus ērtāk satvert vingrošanas inventāru, un to polsterējums pasargās roku ādu.
Intensitāte – vidēja un augsta.

Iepazīsties ar savu treneri!
Fitnesa klubs Vfabrika lepojas, ka var Tev piedāvāt trenēties profesionāļu un savas specialitātes entuziastu vadībā. Treneru vidū ir pasaules un Eiropas čempions ārmreslingā, Baltijas čempione motosportā, vieglatlēte... Katram Vfabrika trenerim ir sava pieredze un dzīvesstāsts, tāpēc viņu vidū Tu noteikti atradīsi savu personālo treneri, kura vadībā trenēties. Personālā treniņa plusi ir šādi:
• atbalsts mērķa sasniegšanā – kad kopā ar Vfabrika treneri būsiet definējuši mērķi, ko Tu vēlies sasniegt, viņš Tevi atbalstīs un motivēs nenovirzīties no veiksmīgi uzsāktā kursa;
• personalizēta nodarbība – treniņš tiek piemērots tieši Tavām vajadzībām, atbilstoši Tavai fiziskajai sagatavotībai un vēlmēm;
• nedalīta uzmanība – treneris koncentrējas tikai uz Tevi, sniedzot palīdzību vingrojumu veikšanā;
• motivācija neslinkot – Tevi retāk pārņems slinkums "šo vienu reizīti izlaist nodarbību", ja zināsi, ka Vfabrika treneris Tevi jau gaida;
• dažādība – pieredzējis treneris Tevi nodarbinās ar dažādiem un arvien jauniem vingrojumiem, lai ķermenis nepierastu pie vienveidības un progress būtu ātrāks;
• lielāks efekts – trenējoties grupā, Tu vari nedaudz atslābt, taču personalizētā treniņā nav iespējas "pavilkt gumiju", jo Vfabrika treneris piepildīs ik minūti – Tu redzēsi, ka no treniņa ir lielāks efekts.

Ja vēlies, lai Vfabrika iesaka Tev piemērotāko treneri, izstāsti savas vēlmes un vajadzības! Treneris Tev parādīs, kā pareizi darboties svaru zālē, lai mērķis tiktu sasniegts iespējami drīz.

Svaru zāle – Tavs sportiskais rotaļu laukums
Vfabrika "ražo" veselīgus, vingrus un dzīvespriecīgus cilvēkus! Lai tādu būtu vēl vairāk, pieejama  arī svaru zāle, kurā ir ne tikai svaru ripas un hanteles, bet arī viss pārējais sportam nepieciešamais inventārs: 
• atspiešanās un pievilkšanās stieņi roku un korsetes muskulatūras stiprināšanai;
• trenažieri visu muskuļu grupu trenēšanai;
• skrejceliņi ķermeņa tonusa uzlabošanai;
• vingrošanas bumbas utt. 

Tu vari kombinēt grupu nodarbības ar trenažieru zāles apmeklējumu! Daudzi sporta kluba klienti to uzskata par īpaši efektīvu veidu, kā sasniegt savu mērķi. Ja īsti nezini, kā pareizi trenēties un pielietot inventāru svaru zālē, lūdz palīdzību Vfabrika darbiniekiem – viņi ar prieku Tev parādīs!




Kas Tev ir vajadzīgs, lai uzsāktu sportot?
Apņēmība! Savukārt, runājot par praktiskām lietām, nodrošinies ar:
• labas kvalitātes sporta apaviem, kuros jūties ērti;
• komfortablu tērpu (krekliņš un garās bikses, legingi vai šorti) no elpojoša materiāla;
• sporta veļu, kas sievietei ļauj brīvi kustēties.

Esi gatava, ka Vfabrika administratore vai treneris var apjautāties par Tavu veselības stāvokli, jo dažas nodarbības un vingrojumi pa spēkam ir tikai iepriekš trenētiem cilvēkiem. Ja neesi pārliecināta par savu fizisko sagatavotību un veselību, lai uzsāktu aktīvas sporta nodarbības, apmeklē ģimenes ārstu, kurš vajadzības gadījumā nosūtīs Tevi pie speciālistiem vai uz analīzēm.

Lai nodotos regulāriem treniņiem, Tev izdevīgi būs iegādāties abonementu.

Sporta kluba abonements – izdevīgs un sniedz bonusus
Abonements fitnesa klubā Vfabrika ir izdevīgs, jo piemērots cilvēkiem ar dažādiem dzīves ritmiem. Piemēram, pieejams abonements 8, 16 un 24 reizēm. Tāpat pieejami dažādi laika abonementi 1, 3, 6 vai 12 mēnešiem:
• trenažieri + nodarbības;
• tikai nodarbības;
• tikai trenažieri.

Ja Vfabrika līdz šim Tev nav bijusi pazīstama, Tu vari apskatīt klubu, izmēģināt kādu nodarbību vai trenažieru zāli par īpašu iepazīšanās cenu. Šie un citi abonementu veidi ir apskatāmi mājaslapā ŠEIT

Vfabrika – vieta, kur satikt domubiedrus
Lai arī kādu lomu Tavā dzīvē ieņemtu fiziskās aktivitātes – jau esi aizrautīgs sportotājs vai tikai plāno drīzumā uzsākt sportošanu, fitnesa klubā Vfabrika Tu atradīsi cilvēkus ar līdzīgām interesēm. Domubiedri ir ļoti svarīgs atbalsts brīžos, kad prātā nāk domas par padošanos, un arī brīžos, kad gribas padalīties ar sasniegumiem! Ja Tevi uzrunā sportiskais, pozitīvais un draudzīgais treneru un apmeklētāju pulks, pievienojies sporta klubam Vfabrika Rīgā, Teikā un uzlabo savu pašsajūtu, veselību un izskatu!

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)