Banner 980x90

Viņķele: Valstij ir jāpieķeras pašvaldību reformai, samazinot vietvaru skaitu

LETA
LETA
Rīga, 16.maijs, LETA. Valsts atbildība ir pieķerties pašvaldību reformai un samazināt vietvaru skaitu, intervijā Latvijas Radio uzsvēra bijusī labklājības ministre, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ilze Viņķele (V).

Tas, viņasprāt, varētu risināt arī problēmas ar bērnunamiem un sociālās aprūpes institūcijām. "Problēmas turpināsies, kamēr dzīvosim 119 ļoti neatkarīgu pašvaldību savienībā uz diviem miljoniem cilvēku," pārliecināta Viņķele.

Viņa uzsvēra, ka lielām pašvaldībām ir visa veida resursi. Nav arī "jādrebelējas", ka bērnunams ir vienīgā darba vieta, sacīja deputāte.

Viņķele pauda nožēlu, ka konkrētos gadījumos pašvaldības vai iestāžu vadītāji nespēj atzīt pieļautās kļūdas, piemēram, kā tas bijis gadījumā ar Jelgavas bērnunamu.

Kā ziņots, izvērtējot divas martā un divas aprīlī veiktās bērnu tiesību ievērošanas pārbaudes rezultātus, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) konstatējusi, ka Jelgavas bērnunamā tiek pārkāptas bērna tiesības uz privāto dzīvi un labvēlīgu sociālo vidi.

Tikmēr Jelgavas bērnu sociālās aprūpes centra darbinieces ir pārliecinātas, ka medijos izskanējusī informācija par notiekošo bērnunamā ir sagrozīta un nepareizi interpretēta, aģentūra LETA noskaidroja sarunās ar aprūpētājām.

Savukārt iestādes vadītāja Maija Neilande ir pārliecināta, ka bērnunamā notiekošais pašlaik tiek atainots tikai negatīvās krāsās, lai gan tā neesot taisnība. "Mēs neesam perfekti, bet ir arī daudz labu lietu," pārliecināta bērnunama vadītāja.

Jelgavas mērs Andris Rāviņš (ZZS) paziņojis, ka pašvaldības komisija izvērtēs Jelgavas bērnu sociālās aprūpes centra vadītājas atbilstību amatam. Par to gan viņš paziņoja teju mēnesi pēc situācijas nākšanas gaismā. Pašvaldība jau sākumā norādīja, ka gaidīs VBTAI atzinumus un tikai tad pieņems lēmumus attiecībā uz iestādes vadītāju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)