Banner 980x90

VUGD neplānotās pārbaudēs konstatē ugunsdrošības pārkāpumus dienesta viesnīcās Rīgā

Rīga, 13.nov., LETA. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) neplānotās pārbaudēs konstatējis virkni ugunsdrošības pārkāpumu dienesta viesnīcās Rīgā, aģentūru LETA informēja VUGD.

30.oktobrī un 31.oktobrī pēc plkst.22 neplānotas ugunsdrošības pārbaudes veiktas 34 Rīgas dienesta viesnīcās, un pārbaužu laikā tika konstatēti vairāki ugunsdrošības prasību pārkāpumi.

Pārbaudēs konstatēts, ka cilvēku evakuācijai paredzētās durvis dažviet aprīkotas ar slēdzenēm, kas liedz atvērt durvis bez kavēšanās no telpas iekšpuses. Citviet darba kārtībā nav bijusi uzturēta automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma.

Ugunsdzēsēji konstatējuši, ka dežūrējošam personālam nereti ir nepietiekamas zināšanas par rīcību ugunsgrēka gadījumā un ugunsdzēsības aparātiem netiek veikta tehniskā apkope.

Dienesta viesnīcās arī konstatēts, ka iekšējiem ugunsdzēsības ūdensvada krāniem nereti nav veiktas pārbaudes.

Par visiem konstatētajiem pārkāpumiem VUGD inspektori noformēja pārbaudes aktus ar pārkāpumu novēršanas termiņiem.

VUGD norāda, ka ugunsgrēki nereti izceļas tieši naktī, kad cilvēki guļ un to maņas, īpaši oža, ir vājinātas un cilvēki var miegā nemaz nesajust dūmus. Tāpēc šādos objektos, kuros nakšņo cilvēki ir īpaši svarīgi veikt nepieciešamos pasākumus savlaicīgai ugunsgrēka atklāšanai.

VUGD informē, ka arī novembrī objektos, kuros nakšņo cilvēki, piemēram, sociālās aprūpes iestādēs, slimnīcās un internātskolās, VUGD amatpersonas turpinās veikt neplānotās ugunsdrošības pārbaudes nakts laikā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)