Banner 980x90

Zatlers: Nevar nomainīt varu pašvaldībā, ja tā izmanto administratīvos resursus sabiedrības uzrunāšanai

Foto: Ieva Čīka/ LETA
Foto: Ieva Čīka/ LETA
Nevar nomainīt varu pašvaldībā, ja tā izmanto administratīvos resursus sabiedrības uzrunāšanai, uzskata bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Intervijā Latvijas Radio Zatlers skaidroja, ka varas maiņa pašvaldībā nav viegla. Ir jāatrod tādi mērķi, kas uzrunā iedzīvotājus. Taču ja vēlētājs ir apmierināts ar nesaimnieciskumu, ar korupciju par to, ka viņam ir brīvbiļetes sabiedriskajā transportā, tad uz pārmaiņām cerēt nevar.

Pašlaik, vērtējot pēdējo 20 gadu vēsturi Rīgā, ir skaidrs, ka iepriekšējās koalīcijas ar saviem kašķiem nobruģēja ceļu "Saskaņai", uzskata bijušais politiķis.

Viņaprāt, ir noslēgti pašvaldības uzņēmumu līgumi ar PR kompānijām un notiek vērienīga naudas ieguldīšana kampaņā. Formāli, viss ir skaisti un likumīgi. Taču kampaņa ir tik rafinēti nomaskēta, ka vēlētājs neko nesapratīs, skaidroja Zatlers.

Jau ziņots, ka pašvaldības vēlēšanās "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" (GKR) kopīgajā sarakstā ar 1.numuru startēs Ušakovs, bet ar 2.numuru - Ameriks.

Sarakstā startēs visi 16 pašreizējie GKR frakcijas deputāti - Dainis Turlais, Eiženija Aldermane, Irina Vinnika, Igors Solomatins, Andris Bērziņš, Ausma Cimdiņa, Vjačeslavs Stepaņenko, Maihails Gavrilovs, Ainars Baštiks, Vita Jermoloviča, Aina Krūkle, Juris Zaķis, Kārlis Strēlis, Jānis Šmits un Agris Ameriks.

Savukārt no "Saskaņas" vēlēšanās startēs 20 no pašreizējajiem 23 Rīgas domes frakcijas deputātiem - Ušakovs, Anna Vladova, Vadims Baraņņiks, Mihails Kameņeckis, Olga Veidiņa, Andrejs Kozlovs, Vladimirs Frolovs, Raimonds Gailis, Genādijs Sevastjenko, Baiba Rozentāle, Vadims Faļkovs, Igors Solovjovs, Ivans Ivanovs, Valērijs Petrovs, Maksims Tolstojs, Nikolajs Zaharovs, Jānis Ločmelis, Jefimijs Klementjevs, Viktors Paškovs un Igors Kuzmuks. Kandidātu sarakstā nav pašreizējie Rīgas domes deputāti Vladimirs Dolgins, Ruslans Pankratovs un Svetlana Savicka.

Tāpat vēlēšanās startēs arī Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR), Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR), Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis (GKR), vairāku Rīgas izglītības iestāžu vadītāji un pašvaldības kapitālsabiedrību darbinieki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)