Banner 980x90

10 interesanti fakti par Bluetooth tehnoloģiju

Vien retais uzdod jautājumu, kādēļ mūsdienās tik populārā tehnoloģija, kas ļauj savā starpā sazināties dažādām elektroniskām ierīcēm, ir nosaukta par "Bluetooth" jeb "zilo zobu"? Izrādās, ka terminam ir cieša saistība ar kādu 10. gadsimtā dzīvojošu vikingu karali, kura nopelns bija Dānijas un Norvēģijas tautu apvienošana. 

Savienošanas un apvienošanas uzdevumu tehniskajā pasaulē, ne vairs ģeogrāfiski vai sociāli, nu godam pilda bezvadu tehnoloģija Bluetooth. Tā ļauj izmantot bezvadu datu saziņu starp digitālajām ierīcēm, piemēram, datoru un digitālo kameru, telefonu un bezvadu skaļruni. Tā ir pazīstama katram, kuram interesē tehnoloģijas un iespējas, kā tās palīdz uzlabot mūsu ikdienas vaļaspriekus, piemēram, mūzikas klausīšanos. Ar Bluetooth palīdzību bezvadu skaļruņi (iegādāties var https://220.lv/lv/datortehnika/datoru-aksesuari/skalruni) nodrošina jūsu iemīļotās mūzikas kvalitatīvu atskaņošanu pavisam ērtā veidā un pats galvenais – arī ārpus mājas. 

Daži interesanti fakti par šo nu jau ikdienā bieži sastopamo neredzamo partneri "Bluetooth"
• Šī tehnoloģija var izveidot vajadzīgo divu ierīču savienojumu, tomēr dažām ierīcēm vienlaikus var izveidot savienojumu ar vairākām citām ierīcēm. 
• Šīs tehnoloģijas pirmsākumos lielu lomu spēlēja kompānijas Ericsson, IBM, Intel un Nokia, kad tika meklētas iespējas, kā savienot mobilo telefonu un brīvroku sistēmas.
• Oficiāli Bluetooth sevi pieteica 1998. gadā. Tā popularitāte strauji auga, jo neskaitāmas kompānijas izrādīja interesi par šo inovāciju un ne tikai mobilo telefonu kontekstā. Kā zināms, piemēram, Apple kompānija drīz savus jaunākos klēpjdatora modeļus aprīkoja ar iebūvētiem bezvadu sakariem, kas sniedza iespēju pievienot tastatūru, peli un citas iekārtas bez vadu palīdzības.
• Šodien Bluetooth ir starptautisks standarts, kuru atbalsta tūkstošiem kompāniju visā pasaulē.
• Kvalitatīva savienojuma izveidošanai nav nepieciešams kabelis, kā arī ierīces nav jāvērš viena pret otru, kā tas ir gadījumā, kad tiek izmantota infrasarkanā tehnoloģija. 
• Bezvadu tehnoloģija kvalitatīvi un netraucēti darbojas aptuveni aptuveni 15 metru rādiusā, patērējot samērā maz enerģijas. Tomēr sakaru diapozons var samazināties, ja starp iekārtu (bezvadu skaļruni un telefonu, piemēram) un Bluetooth ierīci atrodas kāds šķērslis (siena, metāla priekšmets, mēbeles), 
• Sakaru diapozons var samazināties, arī ja tuvumā tiek izmantota kāda Wi-Fi ierīce (var rasties troksnis un nederīgs savienojums) vai kāda cita ierīce, kas rada elektromagnētisko starojumu. Bluetooth izmanto to pašu 2,4 GHz frekvenci, kuru izmanto Wi-Fi (IEEE802.11b/g/n).
• Telefona sarunas laikā vai klausoties mūziku, bezvadu tehnoloģijas Bluetooth raksturlielumu dēļ var tikt skaņa atskaņota ar nelielu aizkavēšanos attiecībā pret Bluetooth.
• Bluetooth tehnoloģija tiek izmantota gan starp viedtālruņiem, datoriem, bezvadu skaļruņiem. To atrast var arī spēļu konsolēs, piezīmjdatoros, kā arī mājas izklaides sistēmās un pat personīgajās veselības ierīcēs (piemēram, sirds darbības monitoros).
• Jaunākais Bluetooth standarts – Bluetooth 5 tika izlaists 2016. gada 16. jūnijā.

Tagad, kad esat ko vairāk uzzinājuši par populāro Bluetooth tehnoloģiju un vēlaties iegādāties jaunu audio skaļruni, Jums ir iespēja par tiem vairāk izlasīt šeit

Plašs piedāvājums, kur vienuviet pieejami kvalitatīvi un dažādām gaumēm un iespējām bezvadu skaļruņi, – ir interneta veikalā 220.lv. Lai atrastu savām vēlmēm atbilstošāko, jums jāņem vērā tas, kādam nolūkam un kādos apstākļos tas tiks lielots visbiežāk. Piemēram, ja bieži to ņemsiet līdzi pārgājienos vai vienkārši atpūtā pie dabas, ir svarīgi, lai skaļrunis būtu mitrumizturīgs. Tāpat, ja bieži to pārvadāsiet savā ceļojuma somā vai skolas somā, svarīgi, lai tas būtu mazs un kompakts. 

Interneta veikalā 220.lv atradīsiet arī variantus, lai bezvadu skaļrunis kalpotu ne tikai mūzikas atskaņošanai, bet arī mūsdienīga interjera papildināšanai kā stilīgs un košs aksesuārs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)