Banner 980x90

10 padomi lietotas automašīnas iegādei

Lietotas automašīnas iegāde mūsdienās ir bieži sastopams un iecienīts veids, kā tikt pie transportlīdzekļa, jo tas ļauj ietaupīt līdzekļus un par saprātīgu summu izvēlēties mašīnu, kas Tev patiešām patīk. Taču, lai arī lietotu automašīnu pirkšanai ir pietiekami daudz plusu, netrūkst faktoru, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pretējā gadījumā var gadīties piedzīvot vilšanos, jo neilgi pēc auto iegādes, tai parādās dažādas nopietnas problēmas. 

Atceries, ka pēc tam, kad mašīna būs nopirkta, radīsies jauni izdevumi – būs jāpērk OCTA apdrošināšana, jāmaksā nodokļi, jāpērk degviela un tamlīdzīgi. Turpinājumā 10 padomi, kas Tev palīdzēs gudri iegādāties lietotu automašīnu. 

1. Nosaki kritērijus, pēc kuriem izvēlēsies transportlīdzekli
Īstā auto atrašana var aizņemt diezgan daudz laika, it īpaši, ja nezini, ko meklē. Tādēļ, pirms dodies mašīnas "medībās", nosaki svarīgākos kritērijus, kas Tev ir svarīgi, piemēram, kāda būs auto marka, virsbūves tips, vai Tev svarīga transportlīdzekļa komplektācija, izmantotā degviela un citi faktori. 

2. Pārbaudi, kurā valstī transportlīdzeklis ir izmantots iepriekš
Šajā gadījumā mēs Tev iesakām izvēlēties mašīnu, kura pirms tam ir bijusi reģistrēta un izmantota Latvijā. Pirms vairākiem gadiem pazīstams bija stereotips, ka Latvijā lietoti auto ir vairāk nolietoti, taču mūsdienās izmantošanu pie mums var uzskatīt par sava veida priekšrocību, jo tad Tu vieglāk varēsi pārbaudīt un iegūt uzticamāku informāciju par patieso transportlīdzekļa nobraukumu un tā apkopēm. 

3. Zini, kā ātri un ērti noskaidrot datus par transportlīdzeklim veiktajām apkopēm un tā nobraukumu
Pateicoties interneta pieejamībai, mūsdienās datus par automašīnām var noskaidrot ātri un viegli. Atliek tikai noskaidrot transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numuru un ievadīt to CSDD mājaslapā. Uzreiz varēsi aplūkot datus par to, kāds ir patiesais mašīnas nobraukums, kādi bijuši tehnisko apskašu rezultāti un tamlīdzīgi. 

4. Pārbaudi auto datus pēc VIN numura
Šis ir vēl viens veids, kā uzzināt informāciju par transportlīdzekļa remontiem, tehniskajām apkopēm un citiem aspektiem. Lai pārbaudītu šo numuru, parasti vajadzība transportlīdzekļa īpašnieka apstiprinājums, taču, ja viņam nebūs, ko slēpt, piekrišanas saņemšanai problēmām nevajadzētu būt. 

5. Dodies aplūkot auto kopā ar speciālistu
Šis ir prātīgs solis no dažādiem aspektiem. Pirmkārt, speciālists labāk spēs izvērtēt, kāds ir transportlīdzekļa stāvoklis. Otrkārt auto pārdevējs redzēs, ka ar Tevi nevar jokot un mēģināt apmānīt par transportlīdzekļa patieso situāciju.

6. Aizved automašīnu uz diagnostiku
Pat tad, ja auto Tev tik ļoti patīk, ka būtu gatavs to pirkt uzreiz, esi pacietīgs un velti laiku un līdzekļus, lai to rūpīgi pārbaudītu servisā. Šāds ieguldījums palīdzēs izvairīties no krietni lielākiem izdevumiem nākotnē. Auto diagnostika maksā vidēji 50 līdz 80 eiro.

7. Pārbaudi krāsas biezumu uz automašīnas
Šo aspektu piemin retāk, taču ir vērts ieguldīt naudu krāsas mērītājā (to var arī izīrēt par aptuveni 25 eiro). Ar šīs ierīces palīdzību varēsi noskaidrot, cik bieza ir krāsas kārta, vai kādas detaļas ir pārkrāsotas un tamlīdzīgi. Tas ļaus kaulēties par mašīna cenu.

8. Detaļām ir nozīme
Ja būsi uzmanīgs, ātri vien ievērosi to, vai uz mašīnas virsbūves ir pazīmes, ka transportlīdzeklis varētu būt bijis iesaistīts avārijās un pārkrāsots. Pievērs uzmanību tādām lietām kā durvju, motora pārsega un bagāžnieka virināšanas vieglumam. Nekam nevajadzētu nekur aizķerties. Salonā pārbaudi, vai nav bojātu, pārlieku nolietotu detaļu.

9. Pērc mašīnu pie uzticama pārdevēja
Mūsdienās lietotus auto var nopirkt gan no privātpersonām, gan tirdzniecības vietās. Pirms dodies apskatīt mašīnu, ievāc visu iespējamo informāciju par pārdevēju un viņa reputāciju. Izvairies no aizdomīgiem darījumiem.

10. Kādos gadījumos nepirkt mašīnu?
Ja pēc informācijas pārbaudīšanas tās vēsture ir aizdomīga vai nesakrīt ar pārdevēja teikto, vai arī vēsturi vispār nevar pārbaudīt, šādu transportlīdzekli labāk nepirkt.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)