Banner 980x90

2,88 miljonus eiro vērto "Āfrikas savannu" Rīgas zoodārzā plānots atklāt uz valsts simtgadi

Rīga, 25.janv., LETA. Rīgas Zooloģiskajā dārzā patlaban norit aktīvi ekspozīcijas "Āfrikas savanna" būvniecības darbi, kurus plānots noslēgts līdz valsts simtgadei, aģentūrai LETA pastāstīja zoodārza valdes loceklis Edgars Vītols.

Viņš informēja, ka savannā kopā uzturēsies žirafes, zebras, antilopes un papildus būs apskatāmi arī pērtiķi, putni un dažādas surikatu, mangustu un citu grauzēju sugas.

"Tas būs liels pārbaudījums zoodārza darbiniekiem saradināt viņus visus dzīvot kopā, jo žirafes ir pieradušas būt saimnieces savā teritorijā. Tas būs interesants, taču ne viegls process," sacīja Vītols, skaidrojot, ka pagaidām pieredzes šādas ekspozīcijas veidošanā zoodārzam nav, taču viņi piemēru ņems no kolēģiem ārzemēs.

Kopējā savannas teritorija plānota 1,7 hektāru apmērā un dzīvnieku sugas uz to tiks pārvietotas pakāpeniski, lēnām mācot tiem sadzīvot savā starpā.

Kā ziņots, projekts tika sākts jau 2007.gadā, tolaik izbūvējot žirafu māju un 2015.gadā izstrādājot ekspozīcijas būvprojektu.

Projekta izmaksas ir 2,88 miljoni eiro un to realizē personu apvienība "BBA un Tilts". 400 000 eiro ir valsts finansējums, bet atlikušās izmaksas sedz Rīgas dome.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)