Banner 980x90

2020. gada dārzkopības tendences

Arvien biežāk cilvēki apzinās dabas spēku – vai jūs zināt, ka daudzi ārsti nosaka saviem pacientiem pavadīt laiku pie dabas, jo tas palīdz pret hroniskām slimībām, veicina veselību un paaugstina laimes sajūtu? Lielāka nozīme šajā sakarā tiek piešķirta arī dārzkopībai, tādēļ dalāmies ar 2020. gada dārzkopības tendencēm, lai jūs varētu ierīkot savu personīgo spēka, veselības un laimes ostu.

1. Vertikālā dārzkopība
Viens no labākajiem un vienkāršākajiem veidiem, kā personīgo dārzu padarīt vizuāli oriģinālu, ir vertikālā dārzkopība. Vertikālā dārzniecība ir paredzēta jebkuram – neatkarīgi no tā, vai jūs īrējat nelielu dzīvokli ar apzaļumotu palodzi vai jums ir māja ar dārzu. Lūk, dažas vienkāršas vertikālā dārza idejas:
• izveidojiet statīvu un pakariet uz tā platicērijas; 
• ieaudzējiet staipekņus žogā vai restē;
• piestipriniet puķu podus pie sienas horizontālā līnijā, veidojot vertikālus zaļumu ūdenskritumus. 
 
2. Komposta veidošana
Lai gan ilgtspējīga dārzkopība nav nekas jauns, tā attīstās arvien straujāk. Pēdējo gadu laikā novērojama tendence – dārznieki dod priekšroku dabiskām mēslošanas un kaitēkļu apkarošanas metodēm. Viens no veidiem, kā nodrošināt auglīgu un ilgtspējīgu dārzu, ir kompostēšana. Lūk, daži iemeslui kādēļ kompostēšana kļūst arvien populārāka: 
• tā nodrošina augus ar nepieciešamajām uzturvielām;
• tā uzlabo dārza augsnes auglību; 
• tā palīdz nodalīt un lietderīgi izmantot organiskos atkritumus;
• to iespējams realizēt visur – iekštelpās, ārtelpās, lielos un mazos dārziņos.

3.’’Dari pats’’ (DIY) un vizuālās pārvērtības
Mūsdienās ikvienam interesantam pieejamas neskaitāmas DIY jeb dari pats idejas, kā izveidot dažādus interesantus dārza interjera priekšmetus. Lūk, dažas no populārākajām idejām:
• nokareno puķu statīvs (nepieciešams bilžu rāmis un naglas);
• puķu pods no vecas izlietnes (nepieciešama izlietne un statīvs, piemēram, koka bluķis);
• puķu pods no vecām, nokrāsotām automašīnas riepām (nepieciešamas riepas un krāsas);
• taciņa, ugunskura vieta vai statīvi (nepieciešami interesantu formu laukakmeņi un betons);
• tēli un formas no zāles vai krūmiem (nepieciešami kvalitatīvi zāles pļāvēji (vairāk šajā rakstā) vai dārza šķēres).

4.Bioloģiska pārtika
Arvien pieaug bioloģiski audzētas pārtikas popularitāte, jo cilvēki arvien vairāk domā par to, ko ēd un kā šis ēdiens tiek audzēts. Un nav noslēpums, ka labākais veids, kā būt pārliecinātam, ka savā uzturā lietojat viskvalitatīvāko produkciju, ir audzēt to pašam.

Pārtikas produktu audzēšana arvien biežāk tiek apvienota ar izklaides un izzināšanas iespējām – dažādi mājražotāji piedāvā apmeklētājiem ekskursijas, sniedzot iespēju uzzināt vairāk par bioloģisku produktu audzēšanu, iekļaujot gatavošanas meistarklases un pat piedāvājot iegādāties savu produkciju. Bioloģiskas pārtikas audzēšana var kļūt ne tikai par Jūsu hobiju, bet arī par dzīvesveidu un pat par inovatīvu biznesu! Piedāvāto iespēju klāsts ir visnotaļ iespaidīgs – sākot no piparmētrām un dažādiem garšaugiem un beidzot ar zilas krāsas kartupeļiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)