Banner 980x90

5 padomi labākā dīvāna izvēlei

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Dīvāns ir centrālais elements daudzās dzīvojamās istabās. Tam apkārt parasti tiek izkārtoti citi elementi, piemēram, kafijas galdiņš, televizors, mīksts paklājs, puķu podi, vāzes, dažādi interjera objekti utt. Un, protams, arī filmu vakaros un ciemiņu uzņemšanā iecienītākās mēbeles ir tieši dīvāni un mīkstie krēsli. 

Lai arī izskatam ir īpaša nozīme, tomēr šis noteikti nav vienīgais kritērijs, kas jāņem vērā dīvāna izvēles procesā. Ja gribi iegādāties pievilcīgu, funkcionālu un tieši tavam mājoklim piemērotu mēbeli, tev noteikti noderēs pieci padomi, kas jāņem vērā, izvēloties dīvānu. 

Izmēram ir nozīme. Neatkarīgi no tā, vai dīvānu plānots novietot dzīvojamā istabā vai kādā citā telpā, pārliecinies, ka tā izmērs atbilst istabas lielumam, kā arī to ir iespējams ienest pa durvīm (ja vien tas netiek piegādāts izjauktā veidā). Būtu diezgan smieklīgi un tajā pašā laikā skumji iegādāties mēbeli, kurai telpā nepietiek vietas. 

Tāpat pirms dīvāna iegādes ieteicams izdomāt, kurā vietā telpā tas atradīsies. Tu pat vari novietot uz grīdas papīra lapas, kas aizņem tādu pašu platību, cik dīvāna izmērs, un tad redzēsi, vai tas iederas tur, kur plānots. Tāpat uzreiz arī varēsi saprast, kā pielāgot pārējos interjera elementus. 

♦ Pievērs uzmanību dzīvesveidam. Pirmais, kam cilvēki pievērš uzmanību, aplūkojot dīvānus, ir to izskats. Un tas arī nereti ir galvenais iemesls, kādēļ mums iepatīkas viens vai otrs modelis. Taču vai ir vērts iegādāties to skaisto, balto dīvānu, ja tev mājās ir mazi bērni un kaķis? Šajā gadījumā prātīgāka izvēle būtu tāds dīvāns, kura audums nomaskē traipus, kā arī to ir viegli iztīrīt. Vai arī, skatoties no citas puses, iedomājies, ka tu dzīvo nelielā dzīvoklītī, un tajā nav pietiekami daudz vietas viesu izguldīšanai. Šādā situācijā labāk iegādāties izvelkamu dīvānu ar veļas kasti, nevis elegantu, taču neizvelkamu modeli uz metāla kājiņām. Turklāt, ja tev patīk vienkārši zvilnēt uz dīvāna, lasot žurnālu vai skatoties TV, šī mēbele būs ļoti laba izvēle ne tikai pašu mājokļa iemītnieku ērtībām, bet arī, piemēram, draugu un ģimenes sanākšanām. 

Komforts. Lai arī daudzi uzskata, ka dīvāni pirms iegādes ir jāizmēģina, tajos iesēžoties un pārbaudot, cik mīksts vai ciets ir to materiāls utt., mūsdienās šīs mēbeles tikpat vienkārši iespējams iegādāties internetā. Piemēram, 220.lv šobrīd pieejama akcija, kuras ietvaros dīvāni pieejami par ļoti pievilcīgām cenām (vairāk: dīvāni akcija). Tāpat tu vari apmeklēt veikalus, apskatīt dažādus modeļus, bet pēc tam ko līdzīgu iegādāties tiešsaistē, un tas būs krietni izdevīgāk. 

Dīvāna izvēlē nepieciešams pievērst uzmanību tā dziļumam. Ja vēlies tajā apsēsties un izstiept kājas vai ieņemt lotusa pozu, tev noteikti vajadzēs pietiekami dziļu mēbeli. Vienkāršāki modeļi būs paredzēti tikai sēdēšanai, taču, ja tā padomā, kurš gan nevēlētos ieritināties uz dīvāna, zem savas mīļākās segas un palasīt labu grāmatu?

♦ Pievērs uzmanību detaļām. Saistot šo sadaļu ar iepriekš minēto, tu saproti, ka ir svarīgi saprast, ka laba dīvāna izvēle nedrīkst būt pamatota tikai ar izskatu. Tev jāpārliecinās par to, ka arī tā detaļas, piemēram, audums un forma, ir tieši tāda, kādu tu vēlies redzēt. Savukārt, piemēram, tievas metāla kājiņas labāk iederēsies modernos mājokļos, bet smagnējākas koka kājas būs piemērotākas klasiska stila istabām. 

Jebkuru dīvānu iespējams padarīt interesantāku un omulīgāku, izmantojot piemērotus spilvenus. Iespējams, šis ir pats vienkāršākais veids, kā ieviest pārmaiņas istabā. Atliek tikai pamainīt spilvenu krāsas. 

♦ Un kā ar krāsām? Turpinot iepriekšējo punktu, prātīgāk ir neeksperimentēt ar dīvāna krāsām. Ja vēlies ko košu, atceries, ka šādu modeli būs grūtāk pieskaņot kopējam interjeram. Tiesa, košas krāsas dažkārt piešķir mājoklim pilnīgi citu, mūsdienīgu atmosfēru, taču tas ir atkarīgs no kopējā konteksta un efekta, kādu tu vēlies panākt. 

Savukārt izvēloties tumšākas krāsas dīvānu, tu vari eksperimentēt, kombinējot to ar gaišākiem spilveniem. Tāpat ir iespējams papildināt mēbeli ar pārvalkiem, pārklājiem un citiem elementiem, kas tev patīk. Iztēlei nav robežu, atliek tikai izvēlēties to, kas saskan ar kopējo interjeru un padara mājokli omulīgāku. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)