Banner 980x90

5 padomi rotaslietu ērtākai glabāšanai un organizēšanai

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ja ir tikai dažas minūtes laika, lai izietu no mājas, bet nav iespējams atrast otru auskaru, ja tieši tā ķēdīte, kas piestāv kleitai, ir sapinusies ar citu neatsienamā mezglā, tad tas tiešām var sabojāt dienu. Lai no šādām situācijām izvairītos, katrai sievietei, kuras garderobē ir vairāk par vienu rotaslietu, nepieciešams atrast labākos veidus, kā organizēt un glabāt rotaslietas.

Obligātais rotu minimums  vienmēr pa rokai
Ne katru dienu tiek izmantotas visas rotaslietas. Visbiežāk tomēr ir dažas tādas, kas veido ikdienas rotu minimumu. Tas varētu būt laulību vai saderināšanās gredzens, kāds cits iemīļots gredzens, bez kura nevar iedomāties savu dienu. Tā var būt ķēdīte ar reliģiskas simbolikas kulonu, kāds īpašs dāvinājums, draudzības un mīlestības apliecinājums, kas izteikts ar rotaslietu, kura kļuvusi ļoti mīļa.

Šīs ikdienā nēsājamās rotas visērtāk turēt atsevišķi, ērti pieejamā vietā, lai jebkurā situācijā tās varētu ātri paņemt, par to daudz nedomājot. Piemērots var būt kāds trauciņš uz naktsgaldiņa vai uz kosmētikas galdiņa, pie kura notiek rīta skaistuma procedūras. Tādā veidā nebūs riska, ka rotas mētājas pa māju un pazūd, jo ir katru reizi atstātas citā vietā. 

Te noteikti ir svarīgi atgādināt, ka naktī ir jānoņem pilnīgi visas rotaslietas, arī pašas mīļākās. Tas ir vēlams tāpēc, lai rotas būtu labākā stāvoklī un ilgāk kalpotu, kā arī tāpēc, lai ķermenis no tām varētu atpūsties, nekas netraucētu labam naktsmiegam.

Šķiro un sakārto rotas pārredzami
Publicitātes fotoPublicitātes foto


Jo vairāk mājā ir rotaslietu, jo svarīgāk turēties pie vienotas un pārskatāmas sistēmas. Rotaslietas labāk sagrupēt pa to veidiem, pēc materiāla, arī stila un sezonām, kad tās ir aktuālas. Te katram var būt sava pieeja, jo esam taču atšķirīgas personības ar savu individuālo stilu. Neskatoties uz to, kādu veido sistēmu, jāspēj tajā ātri orientēties, lai nebūtu jākavē laiks, kad vajag tieši to kaklarotu tajā krāsā. Ja ir ieviesta pārdomāta sistēma, tad uzreiz būs zināms, kurā atvilktnē vai plautiņā paņemt īsto rotaslietu.

Piemērots rotu "organaizers"   pie sienas, atvilktnē vai uz galdiņa
Lai izveidotu šādu labi pārskatāmu un pārdomātu rotu uzglabāšanas sistēmu, jāizvēlas viens vai vairāki tā saucamie "organaizeri". Tās var būt arī kārbiņas, atvilktnē vai pie sienas ierīkoti nodalījumi, kāds rotējošs vai pie sienas pielikts statīvs. Šajā ziņā ideju un variāciju ir ļoti daudz, atliek tikai atrast to, kas patīk, šķiet ērts un iederas mājas interjerā. 

Dažādus "organaizerus" var gan nopirkt, gan izgatavot pašu spēkiem, ja padodas tādi darbi. Piemēram, gari auskari ar āķīšiem ir ļoti ērti sagrupējami uz jebkura rupjāka auduma vai sieta, ko iestiprina rāmī. Var izmantot dekoratīvas nagliņas vai stangas, kur var salikt ne tikai auskarus, bet arī aproces un kaklarotas. Tāpat var izmantot skaistus un dekoratīvus trauciņus, ko izvieto uz paplātes. Tā var ērti sašķirot sīkākas rotas, kas nav uzkarināmas. Radošiem un mākslinieciskiem cilvēkiem šajā ziņā būs iespēja izpausties.

Vērtīgās rotaslietas atsevišķā un drošā vietā
Rotaslietas noteikti var iedalīt vienkāršākās un lētākās ikdienas rotās, kā arī dārgos juvelierizstrādājumos, kas tiek izmantoti īpašos gadījumos. Tādas rotaslietas noteikti vajadzētu glabāt atsevišķi no pārējām. Izvēlēties kādu aizslēdzamu vai ne tik uzkrītošu vietu. Vērtīgākās rotas arī jāsakārto pārskatāmi, lai vienmēr ātri pamanītu, ja kaut kā trūkst. Tāpat tas arī pasargās rotas no sabojāšanās un apkārtējās vides ietekmes. Un nevajag aizmirst, ka vērtīgas rotas ir arī zagļu iecienīts objekts, tāpēc nebūtu prātīgi savus vērtīgākos eksemplārus tā vienkārši mētāt, kur vien pagadās.

Veidot jau saderīgus komplektus, ko glabāt kopā
Publicitātes fotoPublicitātes foto
Lai atvieglotu ikdienas pucēšanās procesu, var izveidot dažus rotu un aksesuāru komplektus, kas jau ir saskaņoti un der klāt konkrētam apģērbam. Tā var būt šallīte un pieskaņoti auskari, komplekti, kas jau ir salikt pa krāsām un pēc noteikta stila. Tas ir labs glābiņš steidzīgās dienās, kad nav laika domāt, atliek tikai paņemt jau kādu no saliktajiem komplektiem, kas ievietoti pārskatāmās kastītēs vai plauktiņos. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)