Banner 980x90

7 ieteikumi, lai vannas istaba vienmēr būtu tīra un patīkama

Iekārtojot mājokli, svarīgi ir domāt arī par atbilstošu iegādāto mēbeļu, virsmu kopšanu, lai ieguldījums turpinātu jūs priecēt ilgtermiņā. Pievērsiet īpašu uzmanību vietām, kur mājoklī atrodaties visbiežāk, kā arī īpaša kopšanas pieeja nepieciešama mēbelēm, kuras tiek pakļautas regulārai mitruma ietekmei. 

Tieši tāpat kā kopšanu pieprasa priekšnama mēbeles (iespējams iegādāties interneta veikalā), kur biežāk ir no āra ienestie putekļi un netīrumi, tāpat uzmanību prasa arī virtuves mēbeles un vannasistabas mēbeles, kur diendienā ir sastopama ūdens un mitruma klātbūtne. 
Tālāk sekos septiņi ieteikumi, kas palīdzēs jums uzturēt patīkamu atmosfēru un komfortablu atrašanos vietā, kur visbiežāk esat tieši no rītiem un arī dienai noslēdzoties, – jūsu vannasistabā.

• Kā kopt paklāju
Mājiguma, drošības un siltuma sajūtu, izkāpjot no vannas, noteikti sniedz veiksmīgi izvēlēts paklājs. Tomēr vannasistaba ir vide, kur tas ir pakļauts nemitīgam mitrumam, tādēļ regulāri jādomā par tā atbilstošu kopšanu, lai tas nezaudētu savas krāsas un formu. Lielisks ieteikums, kā neizjust vēlamo siltuma un drošības sajūtas trūkumu – kamēr viens paklājs atrodas mazgāšanā, uzklājiet uz grīdas otru, kas bijis nolikts rezerves skapītī. Tas dos pārmaiņu sajūtu, īpaši, ja būs citas krāsas un  formas. Pirms sagatavojiet paklāju mazgāšanai, izpuriniet to no visiem netīrumiem. Atcerieties, ka veļasmašīnā drīkst mazgāt dažāda materiāla paklājus (sintētika, mikrošķiedra, gumijas, polivinilhlorīda), vien jāizvēlas pareizais mazgāšanas līdzeklis un režīms (40-60 grādi). Neizmantojiet balinātājus. Uz katra paklāja atrodas speciāla šilte ar informāciju par pareizo veidu, kā mazgāt.

• Pievērsiet uzmanību glazētajām virsmām
Vannasistabas glazēto virsmu pareiza kopšana nodrošinās to ilgstošu spīdīgumu. Tomēr tās parasti ir bieži tīrāmās virsmas, tāpēc jāizvēlas pareizie kopšanas līdzekļi (piemēram, etiķi vai citronskābi). Pietiks ar pāris minūtēm to paturēt uz konkrētās virsmas. Tad ar sūklīti tīrīšanas līdzekli noņemiet. Vienmēr pie rokas turiet saudzīgos mazgāšanas līdzekļus poda sēdriņķa un vāka tīrīšanai.

• Sausa lupatiņa – mēbelēm
Mēbeles vannasistabai – piekārtos skapīšus, skapīšus zem izlietnēm vislabāk kopt ar mitru lupatiņu, karstu ūdeni un nepieciešamības gadījumā nelielu daudzumu tīrīšanas līdzekļa. Uzreiz pārslaukiet virsmu ar tīru lupatiņu, lai tā tiktu atbrīvota no liekā ūdens daudzuma, kas, ilgstoši tur atrodoties, var atklāt nevēlamo mitruma iedarbību. Neskatoties uz to, ka profesionāli izgatavotās mēbeles vannasistabām ir apstrādātas ar ūdensizturīgām virsmām, tomēr īpaši rūpīgi ir jānoslauka mēbelēm malas un salaiduma vietas.

• Kaļķakmeni var novērst
Bieži sastopama ir cīņa ar kaļķakmeni. Ja pie rokas nav kāds universāls kaļķakmens tīrīšanas līdzeklis, var izmantot citronskābi. Vien pēc tās lietošanas citronskābe ir ātri un kārtīgi jānoskalo ar ūdeni, lai skābe nesabojātu emalju.

• Lai baltā vanna vienmēr būtu balta
Ja vannasistabas centrālā mēbele ir skaista un liela vanna, tad rūpīgi jāseko līdzi, lai tā vienmēr būtu tīra un balta. Visbiežāk vannas ir izgatavotas no viegli tīrāma un nerūsošas materiāla. Tās tīrīšana prasa vienkāršu, skābekli nesaturošu, universālu līdzekli. Pēc tā lietošanas noskalojiet ar siltu ūdeni un pārslaukiet ar sausu lupatiņu, lai neveidotos kaļķakmens un glazūras atkrāsošanās. 

• Ienesiet krāsu ar vannas aizkaru
Kā lielisks papildinājums vannasistabai var noderēt vannas aizkars. Tas var būt spilgts, ar jūsu iecienītiem motīviem. Ja mājās ir bērni, tad noteikti var to nomainīt uz bērniem iemīļoto krāsu vai motīvu zīmējumiem. Tomēr der atcerēties, ka vannas istabas aizkaru lietošana nenodrošina pārējo mēbeļu aizsardzību pret mitrumu.

• Nodrošiniet patīkamu aromātu
Sauso smaržīgo ziedu kompozīcijas, ēterisko eļļu maisījumu klātbūtne un vēl citas idejas nodrošinās vannas istabā patīkamu aromātu gaisā. Populārs paņēmiens ir arī iebūvētā skalošanas iekārta. Tas ir viens no risinājumiem, lai katrā ūdens skalošanas reizē mehāniski izdalītos smarža un tīrīšanas līdzeklis. Tas darbosies ikreiz, kad jūs nospiedīsiet pogu. WC pods tiks izskalots ar noteiktu ūdens un smaržojošā tīrīšanas līdzekļa daudzumu.

Ja vēl domājat, ka vēlaties iekārtot vai ko nomainīt savā vannasistabā, tad atcerieties, ka plašs piedāvājums, kur varat atrast vannasistabas mēbeles, tieši tāpat kā mūsdienīgas virtuves mēbeles, priekšnama mēbeles un citas, ir interneta veikals 220.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)