Banner 980x90

8 ieteikumi, kā ietaupīt, remontējot savu mājokli

Mājokļa remonts ir nopietns lēmums, ko nedrīkst pieņemt steigā. No plāna par to, ka vēlaties veikt remontu, līdz brīdim, kad tas tiek uzsākts, var paiet vairāki mēneši vai pat gadi. Lielākā kļūda ir uzsākt remontu nepārdomāti, vēl pirms nav aprēķinātas visas izmaksas.

Mājokļa remontā katrs var atļauties ieguldīt ierobežotu naudas summu, ar ko, iespējams, nemaz nepietiks. Ja šim mērķim tomēr līdzekļu pietrūkst, taču redzējums, kādam gala rezultātam būtu jāizskatās, ir gana skaidrs, patēriņa kredīts var būt laba izvēle. Šī būtu viena no tām lietām, kur ieguldīt ir vērts, jo īpaši, ja mājoklis ir pašu īpašumā – tas ir labs ieguldījums savu dzīves apstākļu uzlabošanā, turklāt ilgtermiņā. Tieši patēriņa kredīts var būt izdevīgākā un labāka aizdevuma forma šāda uzdevuma veikšanai – tādam mājokļa remontam, par kādu vienmēr esat sapņojis, taču jāaizņemas pārdomāti, izvērtējot, vai kredītu būs iespējams atmaksāt. 

Remontam nepieciešamie materiāli vai tehnika nebūt nav lēta, tādēļ, arī remontējot mājokli, jācenšas gudri ietaupīt – lūk, astoņi padomi, kā to labāk izdarīt.

♦ Rūpīgi izveidojiet mājokļa remonta izmaksu tāmi, darāmo darbu sarakstu un nepieciešamo materiālu izmaksas! Jebkuram veiksmīgam darbam pamatā ir rūpīga plānošana. Ja iepriekš tiks ieplānotas nepieciešamās un vēlamās remonta darbības, tālāk izrēķinātas to izmaksas (protams, nedaudz noapaļojot uz augšu), pastāv daudz lielāka iespēja, ka nepārtērēsit ieplānotos līdzekļus. 
♦ Uzticiet darbus speciālistiem! Ir darbi, kurus remonta laikā varat veikt pats, taču ir tādi, kurus labāk atstāt speciālistu ziņā, ierēķinot izmaksas šim mērķim paredzētajā budžetā. Šādi mazāk riskēsiet kļūdīties un veikt vienu darbu vairākas reizes, kas gala rezultātā var izmaksāt dārgāk un patērēt vairāk Jūsu laika. 
♦ Izvēlieties profesionālus speciālistus! Sludinājumu internetā ir daudz, piedāvājot dažādus remontdarbu veikšanas pakalpojumus, taču ne vienmēr lētākais piedāvājums būs kvalitatīvākais. Izvēlieties labus meistarus, kuri piedāvā savus pakalpojumus par saprātīgām un atbilstošām cenām. Ja mēģināsiet pēc iespējas vairāk ieekonomēt, varat saņemt nekvalitatīvu darbu, kas vēlāk var būt jāpārstrādā. 
♦ Remontam vannasistabā rūpīgi izvēlieties jaunu tehniku vai santehniku! Ja arī šķiet, ka, pērkot lētākas preces, ietaupīsit, tā nebūt nav. Remonts ir ilgtermiņa ieguldījums, tādēļ jātiecas pēc kvalitātes, nevis zemākās cenas. Labāk piemaksāt nedaudz vairāk, nevis jau pēc neilga laika iegādāties, piemēram, jaunu veļasmašīnu. Ja labai sadzīves tehnikai nedaudz pietrūkst, var noderēt aizdevums no Creamcredit.lv.
♦ Dodieties pirkt vairākas lietas uzreiz! Būvmateriālu veikalos bieži vien pamanāmas akcijas, izdevīgi pirkumi, atlaides, ja preces pērk vairumā. Šo iespēju vajadzētu izmantot, ja Jūsu mērķins ir ietaupīt. Iepriekš ieplānojiet visu, kas nepieciešams, un dodieties iepirkšanās braucienos uz būvmateriālu veikalu!
♦ Iepērkot visu nepieciešamo tikai dažos pirkumos, iepriekš plānojot, izdosies ietaupīt arī  par transporta izdevumiem, īpaši, ja plānojat īrēt piekabi vai kādu citu transportlīdzekli, lai visu nepieciešamo nogādātu līdz savām mājām.
♦ Ne tikai nauda, bet arī laiks ir vērtīgs ietaupījums. Jo rūpīgāk un uzmanīgāk pārdomāsiet nepieciešamās darbības, kas jāveic, un plānosiet savu laiku, jo ātrāk un veiksmīgāk izdosies paveikt remontdarbus. 
♦ Pāri palikušos materiālus ārā nemetiet! Lai arī ar to pārāk nopelnīt neizdosies, šos materiālus par nelielu samaksu var pārdot kādam, kurš arī uzsācis remontu. Atliek vien uzrakstīt sludinājumu un publicēt to kādā portālā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)