Banner 980x90

8 ieteikumi, kā izvēlēties mēbeles dārza stūrītim

Izmantojiet iespēju padarīt dārzu par patīkamu atpūtas vietu – papildiniet to ar dārza mēbelēm, izveidojot vietu, kur uzņemt ciemiņus, svinēt svētkus vai mierīgi pavadīt savus brīvos mirkļus. 

Rūpīgi piemeklētas dārza mēbeles padara dārza telpu funkcionālu, ērtu un vizuāli estētisku. Lai jūs spētu izvēlēties sev labāko, sniedzam 8 ieteikumus, kā izvēlēties un iegādāties dārza mēbeles: 

Izveidojiet sarakstu
Vispirms padomājiet par to, kādām funkcijām kalpos jūsu dārza stūrītis – vai vēlaties, lai tas kalpotu kā ēdamzona, vēlaties rīkot dažādas svinības vai tomēr izveidot vietu, kur pavadīt brīvos mirkļus, lasot savu iemīļoto grāmatu? Izveidojiet sarakstu ar to, kāda stila dārza stūrīti jūs vēlaties, un izmantojiet to kā ceļvedi, lai noteiktu, kāda veida mēbeles jums nepieciešamas. Piemēram, ja jūsu dārza stūrīša galvenā funkcija būs atpūta, nav vajadzīgs liels ēdamgalds. Tā vietā izvēlieties daudz ērtu sēdvietu, kā šūpuļtīkli (meklēt šeit) vai pufi, vairākus mazus galdiņus, kā koka bluķi vai kastes, un izveidojiet ugunskura vietu. 

Izmēģiniet izvēlētās mēbeles
Kad esat izvēlējies dārza mēbeles, pirms iegādes noteikti izmēģiniet tās – apsēdieties, apdomājiet, vai konkrētā mēbele atbilst paredzētajam mērķim, pamēģiniet mēbeles sakombinēt, kā esat to iedomājies. Dārza mēbeles, tāpat kā jebkuras citas interjera mēbeles, tiks izmantotas regulāri. Tā kā pastāv arī tādas mēbeles, kurām var būt labs izskats, bet ne tik labs komforts, esiet uzmanīgs un apdomājiet pirkumu vismaz divreiz!

Izvēlieties viegli kopjamas mēbeles
Lielāko daļu laika, ko pavadīsiet jaunizveidotajā dārza stūrītī, jūs noteikti vēlēsieties baudīt un atpūsties, nevis uztraukties un uzkopt. Dodiet priekšroku viegli kopjamām mēbelēm! Padoms – dārzā vislabāk iederas metāla un koka mēbeles, jo šo materiālu īpašību dēļ tās ir ne tikai viegli kopjamas, bet arī modernas un ilglaicīgas.

Pārbaudiet mēbeles materiālus
Rūpīgi pārbaudiet izvēlētās mēbeles materiālus – vai virsmas ir gludas, vai nav savienojuma plaisu, vai ir kvalitatīva apdare, vai stingri pievienotas detaļas. Ņemiet vērā, ka sliktas kvalitātes materiāls ar laiku savērpsies. Piemēram, kokam ir jābūt izturīgam pret skrāpējumiem – lai to pārbaudītu, pamēģiniet ar nagu pavilkt uz neredzama laukuma.

Domājiet par universālumu un uzglabāšanu
Pirms iegādājaties dārza mēbeles, noteikti pārliecinieties, ka jums pēc sezonas būs, kur tās uzglabāt – jo labāki uzglabāšanas apstākļi, jo ilgāk saglabāsies mēbeles. Diemžēl pat viskvalitatīvāko materiālu mēbeles, kā koka krēsli vai kaltas dzelzs paliktnis, mēdz kļūt nelietojamas, ja netiek pareizi uzglabātas. 

Izmantojiet, piemēram, garāžu vai pagrabu, un pārliecinieties, ka tur ir silts un sauss. Padoms – ja uzglabāšanas vieta ir ierobežota, izvēlieties dārza mēbeles, kas ir salokāmas un/vai to detaļas ir viegli atdalāmas.

Nebaidieties eksperimentēt ar krāsām
Izvēloties un iegādājoties dārza mēbeles, neaprobežojieties tikai ar dabiskajiem un visiem ierastajiem, vienmuļajiem toņiem, tādiem kā melns, balts un bēšs. Mēbeļu pasaule ir ļoti raiba, daudzi nezina, taču modē ir košas krāsas, tādēļ nebaidieties eksperimentēt un izmantojiet tās savā labā! Lai izveidotu modernu un ilglaicīgu dārza stūrīti, dodiet priekšroku košiem akcentiem un dekoriem, nebaidieties izcelt detaļas, piešķirot tām neierastas krāsas.

Investējiet kvalitātē
Šajā gadījumā lieliski iederas teiciens "skopais maksā divreiz". Tas tiešā veidā attiecas arī uz dārza mēbelēm, jo cilvēki bieži vien mēdz izvēlēties nevis kvalitāti, bet gan izskatu. Protams, plastmasas dekoratīvie krēsli, galdi un plaukti tiešām izskatās lieliski, taču jau pēc neilga laika tie zaudēs savu sākotnēju izskatu un, iespējams, visnepiemērotākajā mirklī neparedzēti salūzīs. Tas pats attiecas arī uz nekvalitatīviem koka izstrādājumiem un pakaļdarinājumiem. 

Nepaļaujieties vien uz savu viedokli, papildus aprunājieties arī ar pārdevēju un apskatiet citu pircēju atsauksmes! Apskatiet ne tikai klātienes veikalu piedāvājumu – arī dārza mēbeles interneta veikalā pieejamas plašā izvēlē un par labām cenām. 

Neaizmirstiet par nozīmīgām detaļām
Visbeidzot, ja vēlaties no dārza stūrīša gūt maksimālu labumu, tam jābūt iekārtotam tieši tik pat pārdomāti kā jebkurai iekštelpai. Apdomājiet itin visas šķietami nenozīmīgās dārza mēbeļu detaļas, piemēram, krēslu pārvalki, saulessargs, āra paklājs, apgaismojums utt. Padoms – neaizmirstiet, ka gan mēbelēm, gan aksesuāriem savā starpā jābūt saskaņotiem, jāatbilst lietošanas mērķiem un arī klimatam!

 

 

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)