Banner 980x90

Monea: Latvijā mainīsies savstarpējo norēķinu paradumi

Ceturtdien, 10.septembrī, restorāna "Kolonāde. Mūsu stāsti...", Brīvības bulvārī 26, Rīgā notiks preses konference, kurā prezentēs Latvijā radītu unikālu mobilo lietotni (aplikāciju) "Monea", kas nodrošina naudas pārskaitīšanu uz visiem lietotāja telefongrāmatas kontaktu bankas kontiem dažu minūšu laikā.

Līdz ar "Monea" izveidi, Latvijā mainīsies savstarpējo norēķinu paradumi. "Monea" ir saņēmusi Finanšu un kapitāla tirgus komisijas licenci darbībai visā Eiropas Savienībā. Jau šobrīd sīkmaksājumu aplikācija "Monea" no jaunuzņēmuma (StartUp) ir kļuvusi par projektu ar pasaule mēroga potenciālu, kuru ir novērtējuši gan Latvijas, gan arī ārvalstu investori. Pasākuma laikā Arnis Kaktiņš prezentēs, Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veikto, pētījumu par Latvijas iedzīvotāju paradumiem, aizņemoties un atdodot parādus.

Pētījuma dati liecina, ka vairāk nekā 42% respondentu pēdējā mēneša laikā kaut reizi piedzīvojuši situāciju, kad ir bijusi vajadzība atdot parādu, bet nav bijis līdzi pietiekoši daudz skaidras naudas, savukārt 34% respondentu pēdējā gada laikā nav atguvuši aizdoto parādu.

Ar devīzi "Par dzīvi bez monētām" par aplikācijas "Monea" vēstnešiem ir kļuvuši vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki: TV raidījumu vadītājs Pauls Timrots, restorāns "Čarlstons" īpašnieks Elmārs Tannis, mūziķis Valters Frīdenbergs, basketbolisti Kristaps Janičenoks un Rolands Freimanis, hokejists Kaspars Daugaviņš, bijušais finanšu ministrs Andris Vilks un māmiņa Liene Dambiņa. Preses konferencē piedalīsies aplikācijas "Monea" idejas autori Mārtiņš Bērziņš, Mārtiņš Kalniņs, Ģirts Kalniņš un Gatis Kokins, "TechHub Riga" dibinātājs Andris Bērziņš, "SKDS" direktors Arnis Kaktiņš, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas pārstāvji kā arī Latvijas vadošo banku pārstāvji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)