Banner 980x90

Vītolu ģimene investē Latvijā izveidotajā vēža viroterapijas ekselences centrā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Vītolu fonda dibinātājiem Vilim un Martai Vītoliem piederošā holdingkompānija SIA "VVMV" iegādājusies 5% "Global Virotherapy Cancer Clinic" (GVCC) kapitāldaļas, tādējādi kļūstot par vienu no vēža viroterapijas klīnikas akcionāriem.

"Šī ir pirmā SIA "VVMV" investīcija, kas saistīta ar medicīnas nozari. Mēs ļoti augstu novērtējam iespēju sniegt ieguldījumu klīnikā, kas inovatīvi darbojas viroterapijas jomā, turpinot zinātnieces Ainas Mucenieces ieguldīto mūža darbu šajā tik nozīmīgajā pretvēža viroterapijas attīstībā. Uzņēmuma akcionāru un vadības darbība apliecina pēctecību šim lielajam darbam. Tā ir mūsu kopīga iespēja starptautiski iepazīstināt ar Latvijas zinātnes sasniegumiem un palīdzēt cilvēkiem," stāsta Vilis Vītols.

GVCC dibināta 2016.gada sākumā un tās izveidē tika ieguldīts aptuveni pusmiljons eiro. GVCC ir pasaulē pirmais vēža viroterapijas ekselences centrs, kas nozīmē, ka šis centrs ir saņēmis visaugstāko novērtējumu kā specializētā vēža viroterapijas klīnika, kurā vispilnīgākā mērā pieejama kompleksā vēža viroterapija, kādu to ir izstrādājusi Rigvir izgudrotāja, viroterapijas pamatlicēja, profesore Aina Muceniece.

"Esam ļoti gandarīti, ka tāda personība kā Vilis Vītols ir kļuvis par vienu no GVCC īpašniekiem. Vītolu ģimenes neatsveramais ieguldījums Latvijā – gan atbalstot uzņēmējdarbības vidi, gan studentus – ir ļoti nozīmīgs un palīdzējis daudziem cilvēkiem sekmēt straujāku karjeras izaugsmi. Patīkami apzināties, ka Vilis Vītols ir izvēlējies tieši mūsu uzņēmumu kā savu pirmo investīciju medicīnas nozarē," stāsta GVCC vadītājs Jurģis Auziņš. Mecenāts Vilis Vītols ir saņēmis Triju Zvaigžņu ordeni. Sešus gadus bijis Pasaules brīvo latviešu apvienības valdes loceklis. Bijis Latvijas Brīvības fonda pārstāvis Venecuēlā kopš tā dibināšanas. No 1992.gada līdz 1999.gada sākumam pildījis Latvijas Republikas goda konsula pienākumus Venecuēlā. Vilis un Marta Vītoli 2002.gadā dibinājuši Vītolu Fondu, ar mērķi stipendiju veidā atbalstīt centīgus, spējīgus, bet maznodrošinātus jauniešus izglītības iegūšanā. 2015.gadā tika piešķirtas 670 stipendijas 1,045 miljonu eiro apmērā.

Viroterapija ir unikāla vēža ārstēšanas metode ar vīrusiem, kuri selektīvi saistās ar vēža šūnām, tās iznīcinot un vienlaikus dažādos veidos stimulējot organisma imunitāti, lai to aktivētu cīņai ar ļaundabīgo slimību. Viroterapija ir atzīta par efektīvu, saudzīgu un drošu vēža ārstēšanas metodi, kas uzlabo pacienta dzīvildzi un dzīves kvalitāti. Latvijā kopš 2011.gada Rigvirs ir pilnībā kompensēts pacientiem ar ādas melanomu un tā lietošanas indikācijas iekļautas arī ādas ļaundabīgo audzēju diagnostikas, ārstēšanas un dinamiskās novērošanas vadlīnijās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)