Banner 980x90

Ādažu bērnudārzs svin 30.dzimšanas dienu

 Ādažu Kultūras centrā ar svinīgu koncertu ādažnieki atzīmēja Ādažu pirmsskolas izglītības iestādes 30 gadu jubileju, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē Monika Griezne.

Koncertā iesaistījās un līdzdarbojās pilnīgi visi bērni, arī paši mazākie, trīsgadnieki. Uz skatuves kopā ar bērniem kāpa arī viņu audzinātājas. Katra no viņām bija izvēlējusies savu krāsu, kādā atspoguļot savu grupiņu. Sarkana, oranža, zaļa, balta, zila un dzeltena - šīs ir tikai dažas no tērpu krāsām, kādās varēja redzēt audzinātājas un viņu audzēkņus. Ieskatīties bērnudārza vēsturē palīdzēja uz sienas parādītie foto.

Raksturojot savas izjūtas svētku dienā, Ādažu pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja Sandra Breidaka stāsta, ka esot patiess gandarījums un prieks, pirmkārt, jau par to, ka bērnudārzu izdevies saglabāt un, otrkārt, ka izdevies izveidot saliedētu un draudzīgu komandu. "Mūsu iestādē katrs cilvēks ir vērtība, kadru maiņa nenotiek," uzsver Sandra Breidaka. Tāpat viņa ir gandarīta, ka kolēģi tiešām mīl savu darbu un bērnus, jo citādi nemaz šo darbu nevarētu veikt.

Iestādes vadītāja stāsta, ka jau no paša rīta saņēmusi ļoti daudz apsveikumu, katra grupiņa nākusi sveikt ar bērnu darinātajiem pārsteigumiem. Daži audzēkņi sveikuši pat ar pašu izdomātiem dzejolīšiem par bērnudārzu. Bērnudārza metodiķe Anita Šaicāne stāsta, ka viņa uz bērnudārzu atnākusi strādāt 1976.gadā, kuru vadīja toreizēja kolhoza priekšsēdētāja sieva Ārija Kaula: "Viņa bija ļoti darbīga, enerģiska ar jaunām, progresīvām idejām un interesantām nākontes vīzijām. Tolaik visā Latvijā bērnudārzus būvēja pēc tipveida projektiem, bet Ārija Kaula Ādažiem bija sameklējusi individuālu projektu."

Ādažu bērnudārzu atvēra 1983.gadā, un tas vēl aizvien pārsteidz ar savu neparasto interjeru. Tā vidū līdz pašiem griestiem stiepjas daudz zaļu augu, garie gaiteņi, kur atrodas arī grupiņu telpas, izvietojušies ap centru kā stari ap sauli.

"Kad 1991.gadā kolhozus likvidēja, slēdza arī Ādažu bērnudārzu. Tajā telpas īrēja Ādažu vidusskola pirmās līdz trešās klases audzēkņiem. Metodiķe Anita Šaicāne stāsta, ka tolaik skolotājas, kurām nebija, kur atstāt savus mazuļus, apvienojās un lūdza, lai saglabātu vienu bērnudārza grupiņu. Skolotājas rakstīja pašvaldībai, līdz panāca, ka viņu lūgums tiek uzklausīts. Vienai grupiņai atbrīvoja telpu, un Sandra Breidaka sāka strādāt ar 17 dažādas vecuma skolotāju bērniem, vienlaikus būdama gan audzinātāja, gan aukle, gan muzikālā vadītāja, veļas pārzine un viss cits. Pusdienas bērniem atveda lielos termosos no Podnieku ēdnīcas, Sandra pati dalīja ēdienu, baroja mazākos bērnus, mazgāja traukus. Viņa atveda no mājām savas klavieres, mēbeles un strādāja," atceras Anita Šaicāne. Pateicoties cilvēku uzņēmībai un mīlestībai, šobrīd bērnudārzā atkal viss notiek!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)