Banner 980x90

Ādažu poligona medu varēja iegādāties NATO galvenajā mītnē Briselē

Tikko aizvadītajā nedēļas nogalē NATO galvenajā mītnē Briselē notika ikgadējais labdarības tirdziņš, kurā visas dalībvalstis prezentēja un tirgoja savus tradicionālos produktus. Latvija tirdziņā piedāvāja dažādus Latvijā ražotus produktus, to skaitā arī Ādažu poligonā ievākto medu un citus biškopības produktus, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta Latvijas Biškopības biedrības valdes priekšsēdētājs Armands Krauze .

Labdarības tirdziņā iegūtie līdzekļi tiek novirzīti NATO dalībvalstu labdarības organizāciju plānotajiem projektiem.

16. un 17.novembrī NATO galvenajā mītnē Briselē notika tradicionālais labdarības tirdziņš, kas ir lielākais sabiedriskais notikums NATO galvenajā mītnē. Tirdziņu apmeklēja vairāki tūkstoši NATO darbinieku, to ģimenes locekļu, draugu un uzaicinātie viesi no Eiropas Savienības institūcijām. Tajā bija iespēja apskatīt katras dalībvalsts stendu, izgaršot un iegādāties tās produktus, kā arī bija iespēja piedalīties ikgadējā loterijā.

NATO labdarības tirdziņš savu darbību uzsāka pirms 44 gadiem. Pārdodot ziedotas preces, tiek vākti līdzekļi labdarībai. Akcija savu kulmināciju sasniedz tieši Ziemassvētku tirdziņa laikā. Savāktie līdzekļi nokļūst NATO dalībvalstu, tai skaitā Latvijas rehabilitācijas centros, pansionātos un citās iestādēs. Pateicoties Latvijas ražotāju un militārpersonu sadarbībai iegūst Latvijas bērni un gados vecāki cilvēki, kuriem palīdzība ir nepieciešama visvairāk

Arī Latvijas Biškopības biedrība ziedoja tirdziņam medu no kura ievāktie līdzekļi tiks ziedoti labdarībai. Tirdziņā bija iespējams iegādāties viršu medu, kas ievākts Ādažu militārajā poligonā un dažādus medus maisījumus ar ogām – upenēm, cidonijām un smiltsērkšķiem, kuri arī ieguva vislielāko pircēju atzinību un tika pārdoti visātrāk.

Latvija savus tradicionālos produktus un citas preces tirdziņā piedāvā kopš 2004.gada, kad Latvija iestājās NATO. Latvijas pārstāvji tirgū pārdod tradicionālos produktus: maizi, medu, konfektes, alu, balzāmu, žāvētus augļus, linu izstrādājumus, koka rotaļlietas, keramiku un citas preces.



Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)