Banner 980x90

Aicina palīdzēt BMX braucējam Gustavam Pētersīlim

Jelgavā, Jelgavas kultūras namā, 3.novembrī, plkst.15.00 notiks labdarības koncerts BMX braucēja Gustava Pētersīļa atbalstam, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja pasākuma organizatori.

Koncertā piedalīsies TDA "Gatve" (Rīga), TDA "Lielupe" (Jelgava), TDA "Lielupe" vidējā paaudze (Jelgava), NBS deju kopa "Bramaņi" (Rīga), VPDK "Videnieki" (Rīga), VPDK "Greizie rati" (Garkalnes novads), VPDK "Solis" (Tukuma novads), VPDK "Luste" (Rūjiena), senioru deju kopa "Ozolnieki"(Ozolnieku novads), VPDK "Dzieti" (Beverīnas novads). Koncerts ir veidots kā teatralizēts deju uzvedums, kurā izmantoti Rūdolfa Blaumaņa komēdiju motīvi. Lomās – deju kolektīva "Dzieti" dejotāji.

Pirmo reizi labdarības koncerts izskanēja Valmierā 2013.gada 10.maijā.

Jelgava tāpat kā Valmiera, Rīga, Ventspils, Madona, Saldus ir pilsēta, kura audzina, trenē un veido jaunos BMX braucējus. Ikviena BMX ģimene Latvijā jūtas atbildīga par BMX sportistu veiksmēm un neveiksmēm – gan sagaidot mājās Olimpisko un Pasaules čempionu, gan kopīgi palīdzot pārvarēt kritienus un traumas. BMX atbalstītāji ir apņēmušies palīdzēt Gustavam - 17 gadus jaunam, talantīgam un mērķtiecīgam sportistam, kurš ar BMX riteņbraukšanu nodarbojās kopš 2004.gada. Līdz 2013.gada februārim Gustavs cītīgi trenējās, lai piepildītu vienu no saviem mērķiem - piedalīties Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro 2016.gadā.

Tomēr visa viņa dzīve mainījās 23.februārī. Tajā dienā BMX treniņš tika aizvadīts Kleistu BMX trasē Rīgā. Neveiksme, neuzmanība, sakritība… Gustava kritiens trasē bija ļoti smags. Diagnoze - piektā kakla skriemeļa šķembains lūzums un muguras smadzeņu šķērsbojājums ar tetraplēģiju – paralīzi. 

Kopš kritiena ir pagājuši astoņi mēneši, tomēr Gustavs negrasās padoties, viņš cīnās katru dienu – ar sāpēm, nevarību, neskaitāmajiem jautājumiem: kāpēc?

"Atveseļošanās process būs garš un prasīs lielu pacietību un gara izturību, bet, kā jau esmu teicis, jāturpina cīnīties - "keep fighting". Tuvākais mērķis ir sasniegt pēc iespējas lielāku neatkarību ikdienā. Jau tagad es turpinu klātienē mācīties Ulbrokas vidusskolā. Regulāri strādāju ar fizioterapeitu, braucu uz peldēšanas nodarbībām. Brīvajā laikā ar draugiem apmeklēju dažādus pasākumus. Vācijā man tiek izgatavota palīgierīce, kura ar elektrostimulācijas palīdzību ļaus man satvert nelielus priekšmetus un, iespējams, varēšu pat rakstīt. Novembra beigās došos uz Igaunijas rehabilitācijas centru, pavasarī - uz Ukrainu. Plāni ir tālejoši, un ar Jūsu atbalstu tas viss ir iespējams. Paldies jums!" Gustavs.

Jelgava ir ne tikai sportiska studentu pilsēta, Jelgava ir arī kultūras un mākslas pilsēta, kurā cilvēki ar mūzikas, dejas, teātra palīdzību iedvesmo citus. Tāpēc Beverīnas novada deju kolektīvs "Dzieti" sadarbībā ar Jelgavas pilsētas pašvaldību un Jelgavas kultūras namu organizē labdarības koncertu Gustava Pētersīļa atbalstam. Pasākuma laikā tiks vākti līdzekļi ziedojumu veidā, būs iespēja iegādāties T kreklus, kurus BMX klubs "Rīgas favorīts" radījis speciāli Gustavam – visi ietirgotie līdzekļi tiks ziedoti viņam. 

 />
    
    <div class=

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)