Banner 980x90

Aicina svinēt Sporta dienu un uzzināt, kā pareizi sportot

Šajā nedēļas nogalē - 28. un 29.septembrī -  tirdzniecības parkā "Alfa"  Brīvības gatvē 372 sadarbībā ar Vingrošanas Olimpisko centru tiks svinēta Sporta diena, kuras laikā gan lieli, gan mazi ir aicināti izbaudīt dažāda veida sporta aktivitātes, kā arī saņemt individuālas fizioterapeitu konsultācijas par to, kā pareizi un veselīgi sportot.

Gan sestdien, gan svētdien no plkst.12.00 līdz 18.00 "Alfas" centrālais laukums pie informācijas centra un 2.stāvs virs tā kļūs par vietu, kur izmēģināt, vērot paraugdemonstrējumus - lēcienus uz batutiem, parcour u.c., un uzzināt visu par veselīgu un pareizu vingrošanu, kā arī tās nozīmi mūsu dzīvē.

Vajadzību pēc regulārām fiziskām aktivitātēm nosaka dabā pastāvošas likumsakarības - lai bērns normāli attīstītos un neslimotu, nepieciešama fiziska slodze, kas stiprina ne vien konkrētas muskuļu grupas, bet visu organismu kopumā. Kustību trūkums ir viens no biežākajiem iemesliem vājai iekšējo orgānu attīstībai un nepietiekamām funkcionālām rezervēm, kas sekmē dažādu slimību rašanos un apgrūtina izveseļošanās procesu. Kā atzīst manuālā terapeite, vadošā Latvijas fizioterapeite ar 30 gadu stāžu Anna Naidzione: "Sportojot bērns ne tikai attīsta, veido un nostiprina muskulatūru un koriģē stājas traucējumus, bet arī veicina komunikāciju ar apkārtējiem. Komandas spēle attīsta bērna psiholoģisko un rakstura veidošanos, kā arī koncentrēšanos."

Savukārt Olimpiskās vienības galvenais fizioterapeits Mareks Osovskis uzsver, ka mūsdienās bērni ir mazkustīgi, un vispār attīstošā vingrošana ir jo īpaši nepieciešama. Profesionāļa ieteikums būtu griezties pie sertificētiem treneriem, kuri iemācītu pareizi izmantot batutus, mest kūleņus un droši veikt citas fiziskās aktivitātes, lai izvairītos no plīsumiem, kaulu lūzumiem vai mugurkaula bojājumiem.

Arī šogad Vingrošanas Olimpiskā centra speciālisti atkārtoti sniegs informāciju par batutu izmantošanas drošības pamatnosacījumiem, jo, kā rāda mediķu prakse, ir būtiski ievērot pamata nosacījumus, lai vingrojumi uz batuta traumu vietā būtu lielisks treniņš visam ķermenim. 

Papildu informācija par batuta izmantošanas drošības pamatnosacījumiem, treniņa pamatprincipiem un veselīgu sportošanu ir pieejama "Alfa" interneta vietnē www.alfaparks.lv un Vingrošanas Olimpiskā centra interneta vietnē www.gymnastics.lv.

Tirdzniecības parks "Alfa'" ir viens no vadošajiem tirdzniecības centriem Rīgā un Latvijā, kas līdztekus plašām iepirkšanās, pakalpojumu, skaistumkopšanas un atpūtas iespējām, piedāvā arī izklaides, tostarp, kino baudīšanas iespēju. 

Papildu informācija:

Iveta Stepanova

E-pasts: iveta@jazz-com.com

Tālrunis: 26366302.

www.alfaparks.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)