Banner 980x90

Ainavista Jāņa Gunāra Kalnmaļa "Eiropas skati" Sv. Pētera baznīcā

No 22. janvāra līdz 16. februārim Rīgas Sv. Pētera baznīcā  apskatāma klasiķa, izcilā ainavista, atzītā vecmeistara un šā gada jubilāra Jāņa Gunāra Kalnmaļa gleznu izstāde "Eiropas skati". Izstādes atklāšana 22. janvārī plkst.17.00, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta Rīgas Sv. Pētera baznīcas pārstāve Una Jansone.

J. G. Kalnmalis ir viens no retajiem mūsdienu māksliniekiem, kurš glezno dabā, un dara to ne tikai Latvijā, bet arī citviet Eiropā. Izstāde "Eiropas skati" ir mākslinieka 60 jaunāko darbu kolekcija, kas tradicionāli gleznota ar eļļas krāsām uz audekla, un kurā iemūžinātas Eiropas pilsētas, ainavas, jūras, kā arī ostas. Nozīmīga izstādes daļa veltīta arī Latvijai. Ikvienam izstādes apmeklētājam būs iespēja izdzīvot mākslinieka izjūtas un kļūt par šī ceļojuma dalībnieku.

Jānis Gunārs Kalnmalis dzimis 1939.gada 20.jūnijā Rīgā. Beidzis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolu, kā arī Latvijas Mākslas akadēmiju, kur mācījies figurālās glezniecības klasē pie Latvijas mākslas klasiķiem – Eduarda Kalniņa, Leo Svempa un Induļa Zariņa. Izstādēs piedalās kopš 1967.gada, Latvijas Mākslinieku savienības biedrs – kopš 1979.gada.

Mākslinieka J. G. Kalnmaļa darbi atrodas Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Latvijas un Krievijas mākslas muzeju fondos, kā arī privātkolekcijās Eiropas valstīs, Amerikā un Austrālijā. Personālizstādes norisinājušās daudzās Latvijas pilsētās, kā arī Somijā, Beļģijā, Dānijā, Vācijā, Luksemburgā un Nīderlandē. Piedalījies starptautiskajos mākslinieku plenēros Luksemburgā un Polijā.

Biļešu cena – 2 eiro, skolēniem, pensionāriem – 1 eiro.


Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)