Banner 980x90

Aizvadīta konference "Stress bērna dzīvē – klīniskie aspekti"

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Lai izglītotu sabiedrību par distresa ietekmi uz bērnu un pusaudžu veselību, Latvijas Pediatru asociācija pagājušās nedēļas izskaņā aizvadīja konferenci "Stress bērna dzīvē – klīniskie aspekti", kuras ietvaros diskutēja par biežākajiem bērnu un pusaudžu stresa cēloņiem, sekām un risinājumiem. 

Konferencē piedalījās ārste, holistiskā stresa menedžmenta konsultante, apzinātas ēšanas trenere Inese Millere, RSU Psihosomatiskās medicīnas un psihoterapijas katedras vadītāja, prof.Gunta Ancāne, bērnu neiroloģe dr.Agnese Tretjakova – Bāliņa, RSU Rehabilitācijas fakultātes un RSU psihosomatiskās klīnikas audio-logopēde Andra Vabale, kā arī bērnu psihiatre Inta Barengo.

Konferences ietvaros speciālisti diskutēja par biežākajiem bērnu un pusaudžu distresa cēloņiem, sekām un nepieciešamajiem profilaktiskajiem pasākumiem sliktā stresa mazināšanai. Latvijas Pediatru asociācijas sniegtā informācija liecina par satraucošu statistiku - 10 līdz 25% bērnu pēc ilgstoša vai daudzkārtīga stresa attīstās hroniskas iekšējo orgānu slimības, tostarp ilgstoši neārstēts un nepamanīts distress var provocēt dažādu saslimšanu attīstību jau pieaugušā vecumā. Savukārt pašu speciālistu novērojumu liecina, ka, pieaugot bērnu un pusaudžu distresa līmenim, būtiski pasliktinās arī imunitāte, kā rezultātā pieaug bērnu saslimšanas ar dažādām elpceļu un saaukstēšanās slimībām, tostarp vēdera vai galvas sāpēm, izmainās bērnu un pusaudžu ēšanas paradumi, kā arī rodas miega un augšanas jeb attīstības traucējumi.

Lai izglītotu sabiedrību par slikto stresu bērniem un pusaudžiem, Latvijas Pediatru asociācija martā un aprīlī plāno sagatavot arī dažādus izglītojošus materiālus.

Jau patlaban mājas lapā www.stress.lv  ikvienam interesentam bez maksas iespējams iepazīties un lejupielādēt informatīvo materiālu par bērnu un pusaudžu stresa cēloņiem, sekām, ārstēšanu un profilaksi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)