Banner 980x90

Akcijas laikā rīdzinieki nodevuši vairāk nekā 40 kilogramus bīstamo atkritumu

Mājokļu un vides departamenta rīkotās akcijas gaitā rīdzinieki pārstrādei dažu stundu laikā nodevuši gandrīz 11 kilogramus medikamentu, kam bija beidzies lietošanas termiņš, 30 kilogramus bateriju un 2,5 kilogramus dzīvsudraba, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Mājokļu un vides departamenta rīkotā bīstamo atkritumu savākšanas akcija notika piektdien, 19.aprīlī, pie Kongresu nama konferences "Veselīgs rīdzinieks – veselā Rīgā. Sabiedrības veselība Rīgas pilsētā" laikā. Pie Kongresu nama bija izvietoti konteineri dažādu bīstamo atkritumu savākšanai, kā arī Mājokļu un vides departamenta speciālisti sniedza informāciju par atkritumu apsaimniekošanas jautājumiem.

"Pilsētnieki aktīvi izmantoja iespēju nodot nederīgās baterijas un zāles," pastāstīja departamenta direktora vietniece Inga Ivanova. Viņa teica, ka akcijas laikā utilizācijai nodoti arī 1,66 kilogrami energoefektīvo spuldžu un visdažādākās elektropreces – tosteri, tējkannas, lukturīši, fotoaparāti, kasešu magnetofoni u.tml.

Mājokļu un vides departaments atgādina, ka rīdziniekiem nav jāgaida īpašas akcijas, lai bez maksas nodotu pārstrādei uzkrājušos bīstamos atkritumus. Rīgas vides aizsardzības fonds patlaban finansē sešus šādu atkritumu un sadzīves tehnikas pieņemšanas punktus.

Tie atrodas:
* Duntes ielā 13, SN Gāzes uzpildes stacijā;
* Daugavgrīvas ielā 31, Eko Gāze uzpildes stacijā;
* Vienības gatvē 115a, Eko Gāze uzpildes stacijā;
* Ciema ielā 3, Eko Gāze uzpildes stacijā;
* Getliņu sadzīves atkritumu poligonā;
* Gunāra Astras ielā 7, LUKOIL degvielas uzpildes stacijā.

Līdz vasaras sākumam tiks izveidots vēl viens punkts Emmas ielā 45, LUKOIL degvielas stacijā.

Speciālisti aicina iedzīvotājus nemest novecojušas zāles sadzīves atkritumu konteineros, jo ķimikālijas saindē augsni un ūdeni. Pateicoties Vides fonda projektam, jau maijā medikamentus, kam beidzies lietošanas termiņš, varēs nodot arī 86 pilsētas aptiekās, kuru saraksts drīzumā tiks publicēts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)