Banner 980x90

Akcijas "Sakop aiz sava mīluļa" laikā izdalīti ap 180 ietvari ar maisiņiem dzīvnieku ekskrementu savākšanai

Foto: Stock.XCHNG
Foto: Stock.XCHNG
Akcijas "Sakop aiz sava mīluļa" laikā Rīgas Pašvaldības policija (RPP) izdalījusi aptuveni 180 ietvarus ar maisiņiem dzīvnieku ekskrementu savākšanai, aģentūrai LETA pastāstīja RPP preses pārstāve Inese Krieviņa.

Saistībā ar pārkāpumiem, nesakopjot aiz sava mājdzīvnieka, akcijas laikā veiktas vien preventīva rakstura pārrunas ar dzīvnieku īpašniekiem. Pārrunās ar dzīvnieku saimniekiem atgādināts par dzīvnieku turētāju īpašnieku pienākumiem un atbildību.

Kopumā martā RPP par Dzīvnieku labturības noteikumu neievērošanu noformējusi 18 administratīvā pārkāpuma protokolus. Policijā gan uzsver, ka šie pārkāpumi nav attiecināmi tikai uz nesakopšanu aiz dzīvnieka, tajos ietverti vairāki punkti, kas liecina par dzīvnieku labturības noteikumu pārkāpšanu.

Kā ziņots, laikā no šā gada 14.marta līdz 31.martam Rīgas Austrumu izpilddirekcija sadarbībā ar RPP Latgales pārvaldes darbiniekiem aicina piedalīties akcijā "Sakop aiz sava mīluļa", dalot bezmaksas maisiņus suņu ekskrementu savākšanai.

Akcijas laikā maisiņus paredzēts dalīt Miera un Klusajā dārzā, Ķengaraga promenādē, Zinātņu akadēmijas skvērā, Maskavas dārzā, Pļavnieku Bērzu un Zaļajā birzī.

Suņu saimnieki, vedot pastaigā suni un nesavācot suņa ekskrementus, izdara administratīvo pārkāpumu. Par dzīvnieku turēšanas, labturības, izmantošanas un pārvadāšanas prasību pārkāpšanu, tostarp suņu ekskrementu nesavākšanu, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu no septiņiem līdz 350 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)