Banner 980x90

Aktīvisti Rīgā gatavojas piketēt pret vardarbīgu orgānu izņemšanu no ieslodzītajiem Ķīnā

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA
Atzīmējot Eiropas Savienības (ES) Pretcilvēktirdzniecības dienu, piektdien, 21.oktobrī, pie Ķīnas vēstniecības notiks pikets ar aicinājumu pārtraukt vardarbīgu orgānu izņemšanu no pārliecības dēļ ieslodzītajiem Ķīnā, aģentūru LETA informēja piketa organizatori Lauris Fišers un Anatolijs Poļiščuks.

Šodien ES tiek atzīmēta Pretcilvēktirdzniecības diena. Saistībā ar šo dienu piektdien no plkst.9.30 līdz 11 pie Ķīnas vēstniecības norisināsies pikets, lai pievērstu Latvijas sabiedrības uzmanību vienam no mazāk apspriestākajiem cilvēktirdzniecības veidiem - piespiedu orgānu izņemšana dzīviem cilvēkiem, kas kopš šī gadsimta sākuma ir kļuvusi par Ķīnas orgānu transplantācijas sistēmas šausminošu iezīmi, norāda piketa organizatori.

Organizatori norāda, ka Ķīnas komunistiskā partija savus pārliecības dēļ ieslodzītos pilsoņus izmanto kā donoru banku, peļņas gūšanas nolūkā izņemot viņiem orgānus. Šādā veidā Ķīnā nogalinātu cilvēku skaits jau tuvojoties Latvijas iedzīvotāju skaitam, pauž akcijas rīkotāji.

Tiek norādīts, ka šādu slēdzienu var izdarīt, iepazīstoties ar šajā vasarā klajā nākušo neatkarīgo izmeklētāju jaunāko ziņojumu "Asiņainā raža/ Slaktiņš: Atjauninājums".

Tāpat tiek norādīts, ka 12.septembrī Eiropas Parlaments pieņēma deklarāciju par "Orgānu ieguves izbeigšanu no pārliecības dēļ ieslodzītajiem Ķīnā". Tāpat arī ASV Kongresa Pārstāvju palāta 13.jūnijā pieņēma rezolūciju, kurā nosodīta valsts sankcionētā piespiedu orgānu izņemšanas prakse Ķīnā.

Kā norāda piketa organizatori, Ķīnā notiekošā orgānu izņemšana dzīviem cilvēkiem ir starptautiska problēma, un tajā ir iesaistītas daudzas pasaules valstis. Eiropas pilsoņi joprojām dodas transplantācijas tūrismā uz Ķīnu, neapzinoties, ka tādējādi būtībā kļūst par slepkavību pasūtītājiem, viņi pauž. "Mūsuprāt, ir ļoti svarīgi, lai starp tiem nav Latvijas pilsoņu," norāda piketa organizētāji.

Latvijas sabiedrības informētība par šo problēmu mazinātu risku, ka Latvijas iedzīvotāji neapzināti kļūst par komunistiskajā Ķīnā notiekošo noziegumu pret cilvēci un genocīda līdzdalībniekiem, skaidro organizatori. "Mēs pateicamies cilvēkiem, kas līdz šim ir snieguši savu ieguldījumu sabiedrības informēšanā, darot šo patiesi labo darbu," teikts paziņojumā medijiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)