Banner 980x90

Amatniekus, pārtikas ražotājus un ēdinātājus aicina pieteikties dalībai 48.Brīvdabas muzeja gadatirgū

Rīga, 14.febr., LETA. Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs atklājis amatnieku, pārtikas ražotāju un ēdināšanas uzņēmumu pieteikšanos dalībai 48.gadatirgū, kas muzejā norisināsies no 2.jūnija līdz 3.jūnijam, aģentūru LETA informēja muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Harita Maniņa.

Kopš 1971.gada muzejs katru gadu rīko amatnieku darinājumu gadatirgu, kas tradicionāli notiek jūnija pirmajā nedēļas nogalē. Muzeja gadatirgus ir tikšanās un profesionālās pieredzes apmaiņas vieta dažādu paaudžu un arodu tautas lietišķās mākslas izstrādājumu darinātājiem no visiem Latvijas kultūrvēsturiskajiem novadiem, kā arī ārzemēm. Vienlaikus gadatirgus ir kā amatniecības gada sasniegumu skate, sniedzot iespēju meistariem izstādīt un pārdot savus labākos izstrādājumus.

Turpinot tradīciju, Brīvdabas muzejs aicina amatniekus, pārtikas izstrādājumu tirgotājus, kā arī sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus pieteikties dalībai gadatirgū. Pasākumā varēs piedalīties meistari, kuri darina lietišķās mākslas izstrādājumus, izmantojot un iespaidojoties no latviešu tautas arheoloģiskā un etnogrāfiskā mantojuma. Dalībnieku izvēlē priekšroka tiks dota tradicionālo amatu pratējiem - audējiem, rokdarbniekiem, kalējiem, rotkaļiem, ādas un koka izstrādājumu darinātājiem, pinējiem un podniekiem.

Maniņa norādīja, ka, lai piedalītos gadatirgū, darbiem ir jābūt kvalitatīviem un darinātiem no tradicionāliem materiāliem. Veicot dalībnieku atlasi, tiks ņemts vērā arī tas, lai meistari būtu no visiem Latvijas novadiem. Arī šogad, veicot jauno dalībnieku atlasi, gadatirgum piedāvātos izstrādājumus vērtēs muzejā izveidota ekspertu komisija.

Līdz 12.martam var pieteikties amatnieki, kas jau iepriekš ir piedalījušies gadatirgū, kā arī grāmatu tirgotāji. Līdz 30.martam pieteikšanās atvērta pārtikas un ēdināšanas uzņēmumiem, savukārt līdz 6.aprīlim laiks tiek dots amatniekiem, kas iepriekš nav piedalījušies gadatirgū.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)