Banner 980x90

Amatieru boksa mačs "Drosmes rings" pagalmā

Bāra-restorāna "Ar mani atkal runā kaijas" pagalmā Stabu ielā 10, Rīgā 23.augusta vakarā norisinājās neparasta un līdz šim nepieredzēta formāta pasākums - "Drosmes rings", pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē pasākuma organizatori.

Īstā brīvdabas boksa ringā mēroties spēkiem ar dūrēm bija sapulcējušies džentlmeņi bez profesionālas pieredzes boksā. Visi dalībnieki bija iedalīti trijās svara kategorijās – Pūces (līdz 70kg), Lūša (līdz 90kg) un Lāča (virs 90kg). Cīņu dalībnieki līdz šim savā starpā ringā nebija tikušies, tāpēc jau sākot ar pirmajām cīņām, notikumi ringā bija spraigi un neprognozējami.

Pūces svara kategorijā izteikti spraiga un notikumiem bagāta cīņa norisinājās starp 21 gadu veco Kristapu Urpenu no Jūrmalas un deviņpadsmitgadīgo sabilnieku Ramazanu Stefanu. Šīs cīņas uzvarētāju bija iespējams noteikt tikai pēc diviem papildu raundiem. Diemžēl gūtā savainojuma dēļ Kristaps ierindojās otrajā vietā un par uzvarētāju kļuva Ramazans Stefans.

Lūša svara kategorijā līdz finālam nonāca divi tukumnieki no "Tukuma Brāļu" cīņu kluba – septiņpadsmitgadīgais Artūrs Navičenoks un divdesmitsešgadīgais Kārlis Dundurs. Cīkstoņu spēka samēri bija līdzvērtīgi, tomēr par pirmās vietas ieguvēju savā kategorijā kļuva sacensību jaunākais dalībnieks - Artūrs Navičenoks.

Savukārt Lāču kategorijā par vienbalsīgu uzvarētāju kļuva divdesmitseptiņgadīgais rīdzinieks Rolands Zarakovskis, kurš tā arī savus pretiniekus ringā nesagaidīja. Kā izrādās, pirms pasākuma savu dalību Lāču kategorijā bija pieteikuši četri dalībnieki, taču pārējiem trim drosmes nebija pat  tik daudz, lai varētu kāpt ringā. Šis fakts arī apliecina, ka Drosmes Rings ir pārbaudījums ikkatra džentlmeņa drošsirdībai un spējai uzdrīkstēties.

Tehniski un vizuāli skaisti aizritēja boksa amatieru paraugcīņa starp 20 gadus vecajiem rīdziniekiem Rolandu Margenu un Antonu Buļenkovu. Šo paraugcīņu visvairāk ar ovācijām un gavilēm novērtēja tieši skatītāji, jo Rolands Margens jau pirmajā raundā nokautēja pretinieku.

Pēc amatieru cīnītāju apbalvošanas ceremonijas sekoja pasākuma "nagla" - profesionāļu paraugcīņa pēc K-1 noteikumiem, kurā spēkiem mērojās viens no Latvijas šā brīža labākajiem vieglā svara kikbokseriem - Latvijas K-1 čempions Gvido Seilis ar segvārdu Samurajs no cīņu kluba "Golden Glory" un Latvijas vicečempions Pāvels Nazarovs no cīņu kluba "Kihap". Šī vieglā svara cīņa bija īpaši aukstasinīga, spraiga, emocionāli un tehniski noslīpēta, radot iespaidu, ka profesionāļiem sāpju nav. Šajā triju raundu cīņā savu pārākumu kārtējo reizi pierādīja Gvido "Samurai" Seilis.

Drošsirdīgo vīriešu atlētiskie ķermeņi, precīzi un ātri sitieni, dažādas taktiskās viltības un triki, pūļa gaviles un karsējmeiteņu nedziestošie smaidi radīja "Kaijās" līdz šim nepieredzētu emociju kokteili.
Organizatori īpaši pateicas visiem dalībniekiem, skatītājiem un atbalstītājiem –"Degviela", "Gigants", "Fittero", Lielvārdes novada sporta un kultūras attīstības fondam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)