Banner 980x90

Animācijas seriāla "Simpsoni" producents ierodas Rīgā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Pirmdienā pēc Jāņu brīvdienām Rīgā ar Nacionālā Kino centra gādību ierodas pasaules mēroga kinoprofesionālis – slavenā animācijas seriāla "Simpsoni" producents un scenārists Maiks Reiss (ASV), kurš aicina uz publisku lekciju 27.jūnijā plkst.14.30 jaunajā Kino mājā Mēness ielā 4 (pie filmu studijas Rija).

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Nacionālā Kino centra vadītāja Dita Rietuma, stundu garā lekcijā Maiks Reiss (1959) dalīsies pārdomās par dažādām ar kino saistītām tēmām, tai skaitā, protams, arī par animācijas seriāla Simpsoni fenomenu un iemesliem, kas šo sociāli aso, nereti provokatīvo un joprojām aktuālo seriālu ir padarījuši par īpašu parādību mūsdienu mediju un kino pieredzē. Simpsoni jau tagad kļuvuši par ilgmūžīgāko TV animācijas seriālu, kas tiek veidots jau

27.sezonu (kopš 1989.gada); Maiks Reiss darbojās jau seriāla aizsācēju komandā, viņš ir šī seriāla producents un viens no scenāristiem.

Izglītojies prestižajā Hārvardas universitātē, Maiks Reiss kinobiznesā darbojas kopš 20.gadsimta
80.gadiem. Viņš ir arī viens no globālā animācijas hīta "Ledus laikmets 3" ("Ice Age 3") (2009) scenāristiem, daudzu filmu producents. Maiks Reiss veidojis arī animācijas seriālu "The Critic", kurā galvenais varonis ir kinokritiķis, rakstījis scenāriju filmai "My Life in Ruins" (2009) un ir īpaši specializējies komēdijas žanrā. Viņš ir sarakstījis 17 bērnu grāmatas, kā arī lugas – populāras komēdijas.

Rīgā Maiks Reiss ieradies, lai iepazītos ar Latvijas kino potenciālu un iespējām, ko ārzemju filmēšanas grupām var piedāvāt Latvija kā filmu uzņemšanas vieta.

Vairāk par Maiku Reisu var lasīt arī šeit: https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Reiss un šeit: http://www.imdb.com/name/nm0718514/

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)