Banner 980x90

Ap 20 cilvēku piketē pie "Rīgas namu pārvaldnieka"

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ap 20 cilvēku pie pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) administratīvās ēkas trešdien, 2.martā piketēja pret māju sabrukšanu, novēroja aģentūra LETA

Piketētāji turēja rokās plakātus ar uzrakstiem "Atbildību par sabrukušajām ēkām", "Gada laikā sabrūk sešas mājas", "Nost ar RNP reketu un diskriminējošiem Ministru kabineta 1013.noteikumiem", "Nilam kaķīši - rīdziniekiem gruveši", "Paliks tikai iekšpagalmi".

Organizatori pie RNP arī bija izvietojuši fotoattēlus ar iepriekš iebrukušām RNP apsaimniekotām mājām.

RNP pārstāvji mēģināja nepieļaut piketu, aicinot piketētājus iekštelpās, kur viņiem tika piedāvātas konsultācijas ar uzņēmuma pārstāvjiem. Sākotnēji visi iedzīvotāji arī izmantoja šo iespēju, taču, ierodoties piketa organizatoram Rīgas domes deputātam Valdim Gavaram (V) un citiem opozīcijas deputātiem, visi piketētāji tika izsaukti ārā publiski paust savu viedokli pie RNP ēkas.

Piketā piedalījās Rīgas domes "Vienotības" deputāti Olafs Pulks un Nils Josts, kā arī domes nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai/LNNK" pārstāvji - Andris Lācis un Jānis Feldmanis. Piketā bija manīti arī citi partijas "Vienotība" pārstāvji, novēroja LETA.

Gavars žurnālistiem pauda, ka ar šo piketu vēlējies panākt godīgu apsaimniekošanu, kā arī vērst Rīgas domes vadības uzmanību, ka laikus jāatjauno pašvaldībai piederošie avārijas stāvoklī esošie dzīvokļi. "RNP vienmēr atrunājas, ka mājas brūk, jo nav līdzekļu to atjaunošanai, bet, piemēram, Buru ielas namos lielākā daļa dzīvokļu piederēja pašvaldībai," pauda deputāts.

Tikmēr piketa dalībnieks un RNP apsaimniekotas mājas Sabiles ielā 1B pārstāvis Kārlis Upītis aģentūrai LETA pastāstīja, ka ar RNP pārstāvjiem "karojot" jau ilgu laiku. Viņš stāstīja, ka RNP, iespējams, pieņemot kukuli, uz mājai piegulošās zemes ļāvis izbūvēt citu objektu, kas kaitējis dzīvojamās mājas tehniskajam stāvoklim. Savukārt pašreiz no šīs dzīvojamās mājas kopīpašniekiem tiekot lūgts veidot uzkrājumus remontdarbiem, lai šo kaitējumu novērstu.

Lai informētu sabiedrību par minēto piketu, Gavars bija izsūtījis paziņojumu medijiem, kā arī pat izvietojis reklāmu par šo pasākumu laikrakstā "Vesti".

Jau ziņots, ka piketu organizēja Rīgas domes opozīcijas deputāts Gavars ar mērķi "vērst sabiedrības un mediju uzmanību uz RNP izšķērdīgo, nolaidīgo un necaurspīdīgo darbību".

Tikmēr RNP šo pasākumu uzskata par Rīgas domes opozīcijas deputātu mēģinājumu celt politiskos reitingus. RNP preses pārstāve Santa Vaļuma aģentūru LETA informēja, ka Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas sēdē, kas norisinājās šī gada 25.februārī, tika diskutēts par dzīvojamajām mājām, kurām ir neapmierinošs tehniskais stāvoklis un avārijas stāvoklis. Puses, kas piedalījās sēdē, tostarp Gavars, RNP ieskatā nonāca pie secinājuma, ka problēma ir finanšu līdzekļu trūkumā nepieciešamajiem remontdarbiem. RNP kā māju pārvaldnieks to atrisināt nevarot, ja māju īpašnieki - dzīvokļu īpašnieki - nenodrošina vai nespēj nodrošināt nepieciešamos finanšu līdzekļus remontdarbu izpildei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)