Banner 980x90

Apavi ziemas sezonai – 4 padomi, kā izvēlēties labākos

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ikviens, kurš kaut reizi ir izjutis ziemas nepatīkamo laikapstākļu ietekmi uz savas ādas, visticamāk varēs piekrist mazā Lennebergas Emīla slavenajam teicienam: "Galvenais, lai kājas būtu siltas!". Lai šosezon jaunie ziemas apavi kalpotu godam un nesagādātu sirdēstus, tiešsaistes tirgošanās platforma Andelemandele ir apkopojusi 4 padomus, kam pievērst uzmanību, tos iegādājoties!

1. Dod priekšroku kvalitatīva materiāla apaviem
Apavi var būt ražoti no mākslīga vai dabīga materiāla. Lai gan arī mākslīgo materiālu apavi ir vizuāli pievilcīgi, kvalitatīvi un atbilstoši aktuālajām modes tendencēm, funkcionalitātes ziņā tie ne vienmēr spēj sacensties ar ādas apaviem. Dabīga materiāla apavi:
• sniedz lielāku siltuma un komforta līmeni;
• nodrošina labāku gaisa caurlaidību, ļaujot izvairīties no svīšanas;
• ir elastīgāki un izturīgāki – sala laikā tie nesasprēgā.

Ja ziemā nenākas daudz laika pavadīt ārpus telpām (varbūt Tu lielākoties pārvietojies ar automašīnu?), vari izvēlēties stilīgus un ērtus mākslīga materiāla apavus. Taču ilgākām aktivitātēm ārā Tev noteikti noderēs arī kvalitatīvi dabīgās ādas apavi.

Vai zināji, ka Andelemandele Tevi gaida moderni un komfortabli gan mākslīgā materiāla, gan dabīgās ādas jauni vai saudzīgi lietoti apavi kā sievietēm, tā vīriešiem un bērniem?

2. Izvēlies apavus ar pamatīgu zoli

Lai ziemā nenāktos apciemot ārstu, noteikti ņem vērā apavu zoles siltumizolāciju un stabilitāti (augstu, spicu papēžu sieviešu apavi nebūs labākā izvēle laikā, kad termometra stabiņš noslīdējis zem nulles). Pievērs uzmanību, vai Tavu izvēlēto kurpju zole ir:
bieza – neatkarīgi no papēža augstuma, gan vīriešu apavi, gan sieviešu apavi būs siltāki, ja izvēlēsies pamatīgu zoli. Tas nenozīmē, ka komforta dēļ Tev būtu jāupurē stils – meklējot sieviešu zābakus ziemai, vari dot priekšroku, piemēram, platformai vai zābakiem ar biezu zoli un augstu, taču platu un stabilu papēdi;
lokana – elastīga zole būs ne tikai ērtāka ikdienas nēsāšanai, bet arī izturīgāka. Parasti šādu zoļu ražošanā tiek izmantota gumija, poliuretāns vai polivinilhlorīds. Piemērot apavus, nedaudz paliec zoli un pārbaudi tās spēju pielāgoties Tavu pēdu formai;
aprīkota ar reljefu – līdzīgi kā automašīnu riepas, apavi ar izteiktu protektoru labāk aizsargās pret slīdēšanu;
kārtīgi piestiprināta – ja vēlies, lai apavi kalpotu ilgāk, izvēlies zoli, kas piestiprināta nevis ar līmi, bet gan šuvēm.

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com


3. Iegādājies vienu izmēru lielākus apavus
Apavu piemērīšanu ieteicams veikt pēcpusdienā, kad kājas ir nogurušas un nedaudz piepampušas. Iegādājoties ziemas apavus, to purngalos vienmēr nepieciešams atstāt mazliet brīvas vietas. Tādējādi vēlāk varēsi lietot arī apavos ievietojamas zolītes vai biezas zeķes.

Ja plāno iegādāties garos zābakus, to stulmam jāder kā uzlietam! Pārāk plats stulms laidīs iekšā aukstumu, pārāk šaurs – radīs diskomfortu.

4. Ļauj dzīves stilam noteikt Tavu apavu izvēli
Ideālā gadījumā Tavā skapī vajadzētu atrasties vairākiem ziemas apavu pāriem – tas paildzina to kalpošanas ilgumu. Iegādājoties apavus, vienmēr paturi prātā, kādam mērķim tie nepieciešami:
• ja vēlies justies īpaši silti vai zini, ka nāksies soļot cauri biezam sniegam, izvēlies zābakus ar garu stulmu un siltinātu iekšpusi;
• ja ikdienā daudz staigā vai aizraujies ar aktīvo atpūtu, iegādājies izturīgus šņorzābakus ar biezu zoli un labu protektoru;
• ja vēlies ātri uzvelkamus un novelkamus apavus, dod priekšroku kurpēm vai zābakiem ar rāvējslēdzēju vai vispār bez aizdares;
• ja Tev padomā izejamo apavu iegāde, dāmām lieliski piestāvēs, piemēram, apavi ar kājas vizuāli pagarinošu un aukstumu izolējošu platformas zoli.

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com
Kvalitatīvi apavi ir neatņemama elegantas un funkcionālas garderobes sastāvdaļa! Ienāc Andelemandele.lv plašajā pērļu krātuvē un izvēlies sev piemērotākos apavus stilīgai un komfortablai ziemai!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)