Banner 980x90

Apdrošinātājs izmaksā atlīdzību par Rīgas pils uguns posta zaudējumiem

"BTA" veikusi atlīdzības izmaksu 145 665 latu apmērā par celtniecības materiālo vērtību zaudējumiem Rīgas pils ugunsgrēka rezultātā, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv  informē "BTA Insurance Company" SE Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta direktore Ilva Priedniece.

Apdrošināšanas sabiedrība "BTA Insurance Company" SE (turpmāk - BTA), pamatojoties uz savstarpēji noslēgto līgumu ar pilnsabiedrību "SBRE" par visu veidu celtniecības risku apdrošināšanu, 22.augustā veikusi apdrošināšanas atlīdzības izmaksu 145 665,98 Ls apmērā valsts akciju sabiedrībai "Valsts nekustamie īpašumi" (turpmāk -VNĪ).

Pamatojoties uz savstarpēji noslēgto līgumu ar pilnsabiedrību "SBRE" par visu veidu celtniecības risku apdrošināšanu Rīgas pils rekonstrukcijas darbu laikā, apdrošināšanas polise paredz segt materiālo vērtību zaudējumus, to skaitā  zaudējumus par celtniecības darbiem un materiāliem, būvlaukuma aprīkojumu, kā arī segt izdevumus būvgružu novākšanai pēc apdrošināšanas gadījuma.
Ņemot vērā, ka Rīgas pils rekonstrukcijas darbi bija uzsākti salīdzinoši nesen, objektā vēl nebija veikti vērienīgi materiālie ieguldījumi, kā arī objektā uz vietas neatradās liels daudzums būvniecības materiālu. Kopējā aprēķinātā apdrošināšanas atlīdzības summa ir 146 665,98 Ls, tai skaitā:
94 144,92 Ls par celtniecības darbiem
25 620,38 Ls par celtniecības materiāliem, kas tika piegādāti tekošo darbu veikšanai,
19 389,12 Ls par būvlaukuma aprīkojumu, instrumentiem un darba rīkiem,
7 511,56 Ls par izdevumiem būvgružu novākšanai, sabojāto celtniecības materiālu, būvlaukuma aprīkojuma, kā arī instrumentu un darba rīku utilizācijai pēc apdrošināšanas gadījuma.

Apdrošināšanas atlīdzības summa aprēķināta, balstoties uz pilnsabiedrības "SBRE" sniegtajiem dokumentiem (veikto darbu atskaitēm, būvdarbu tāmēm) un būvekspertu atzinumiem. Pilsabiedrība "SBRE" ir izvērtējusi apdrošināšanas atlīdzības summas aprēķinu un saskaņojusi to.

Apdrošināšanas polisē ir iekļauts pašrisks 1000 Ls, tādējādi galīgā apdrošināšanas atlīdzības summa, atskaitot pašrisku, ir 145 665,98 Ls.

Tā kā apdrošināšanas līgums noslēgts par labu VNĪ (proti, polisē norādītais labuma guvējs ir VNĪ), tad apdrošināšanas atlīdzības summu drīkst izmaksāt pilsabiedrībai "SBRE", saņemot piekrišanu no VNĪ. BTA  19.augustā saņēma atbildes vēstuli no VNĪ, kurā tā norāda, ka nepiekrīt atlīdzības summas izmaksāšanai pilnsabiedrībai "SBRE" un lūdz pārskaitīt atlīdzības summu uz VNĪ kontu.

Pamatojoties uz VNĪ atbildes vēstuli,  22.augustā BTA apdrošināšanas atlīdzības summu 145 665,98 Ls apmērā ir pārskaitījusi uz VNĪ norādīto norēķinu kontu.

BTA jau iepriekš informēja, ka celtniecības visu risku apdrošināšana iegādāta uz laika periodu no 2012.gada 23.oktobra līdz 2015.gada 30.jūnijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)