Banner 980x90

Apkure jau atslēgta 45% "Rīgas siltuma" klientu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Pašlaik apkures sezonu pārtraukuši 3446 AS "Rīgas siltums" (RS) klienti, kas ir 44,9% no kopējā namu skaita, kas izmanto centralizēto siltumapgādi Rīgā, aģentūrai LETA pastāstīja RS preses pārstāve Linda Rence.

No tiem 3076 ir dzīvojamās mājas, nedzīvojamais fonds - iestādes un biroji - 350, 17 izglītības iestādes un trīs ārstniecības iestādes.

RS uzsver, ka jau vairākus gadus Rīgā nav viena datuma, kad tiek pārtraukta apkures sezona visos namos. Ēkās apkure tiek atslēgta pēc dzīvokļu īpašnieku iniciatīvas, informējot par savu vēlmi namīpašnieku vai namu apsaimniekotāju, kas savukārt norāda RS, kuras mājas būtu jāatslēdz no apkures.

RS atgādina, ka Rīgā dzīvojamos namos uzstādīti automatizētie individuālie siltummezgli, kas ļauj siltumu patērēt racionāli un ekonomiski. Siltummezglos temperatūra iekštelpām ieregulēta atbilstoši iedzīvotāju vēlmēm, ņemot vērā āra gaisa temperatūras svārstības. Tas praktiski nozīmē, ka, āra gaisa temperatūrai paaugstinoties, siltummezgls automātiski samazina apkuri vai atslēdz to, tā samazinot siltumenerģijas patēriņu. Savukārt, kļūstot vēsākam, piemēram, naktīs vai aukstās dienās, kad āra gaisa temperatūra ir zema, apkure automātiski pieslēdzas, lai iedzīvotājiem būtu silti un komfortabli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)